Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-06-03 17:36:11 +0300 Η έμφυτη ευφυΐα των μωρών και πως να την καλλιεργήσετε Η έμφυτη ευφυΐα των μωρών και πως να την καλλιεργήσετε

Η έμφυτη ευφυΐα των μωρών και πως να την καλλιεργήσετε

Η έμφυτη ευφυΐα των μωρών και πως να την καλλιεργήσετε 470 900
Τα μωρά είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο νομίζουμε από τον πρώτο κιόλας χρόνο

Λένε και όχι άδικα, ότι κάθε νέα γενιά είναι πιο έξυπνη από την προηγούμενη. Αν σε αυτό προσθέσεις και το γεγονός ότι τα παιδιά κληρονομούν την εξυπνάδα τους από τη μητέρα (!) … φανταστείτε το επίπεδο!!
Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι τα μωρά είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο νομίζουμε! Πριν καλά καλά κλείσουν τους δώδεκα μήνες, οι ικανότητές τους είναι εντυπωσιακές… 

Καταρχήν, τα μωρά καταγράφουν στη μνήμη τους στιγμές και εμπειρίες που αν και πιστεύουμε ότι δεν θυμούνται η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Έρευνες τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι τα μωρά θυμούνται από όταν είναι ακόμη στη μήτρα. Σύμφωνα με μία από τις τελευταίες έρευνες, ειδικοί ζήτησαν από μέλλουσες μητέρες να διαβάζουν δυνατά ένα συγκεκριμένο παραμύθι τις τελευταίες έξι εβδομάδες της εγκυμοσύνης τους, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Μετά τον τοκετό, οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά των μωρών τα οποία έδειξαν προτίμηση στο συγκεκριμένο παραμύθι, σε σχέση με άλλα. 

Τα μωρό έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος από την ηλικία των 6 μηνών.
Για να αποδείξουν αυτή τους τη συμπεριφορά οι ερευνητές, έβαλαν μία ομάδα μωρών να παρακολουθήσουν μία παράσταση κουκλοθέατρου, όπου ένα κουκλάκη προσπαθούσε να σπρώξει μία μπάλα σε ένα λόφο. Ένα δεύτερο κουκλάκη βοήθησε το πρώτο και ένα τρίτο το εμπόδισε. Όταν μετά την παράσταση, δόθηκε στα μωρά, από την ηλικία των 3 μηνών, η ευκαιρία να παίξουν με τα δύο κουκλάκια, προτίμησαν αυτό που βοήθησε το πρώτο. 
Η ανάγκη των μωρών να βοηθούν έχει πραγματικά εκπλήξει τους επιστήμονες. Σε έρευνες που έχουν  γίνει φαίνεται ότι τα μωρά έχουν την τάση να βοηθούν όποιον καταλαβαίνουν ότι είναι σε δύσκολη θέση.

Τα μωρά καταλαβαίνουν όταν δεν έχουν την προσοχή μας καθώς από πολύ νωρίς αναπτύσσουν την συναισθηματική νοημοσύνη και καταλαβαίνουν αν έχουν την προσοχή κάποιου ή όχι. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε με το μωρό σας και έχετε κάπου αλλού το μυαλό σας, μην παραξενευτείτε αν σας γκρινιάζει! 
Επίσης, αναπτύσσουν από πολύ νωρίς μιμητικές ικανότητές.  Από τους 12 μήνες και μετά αρχίζουν να μιμούνται συμπεριφορές και κινήσεις, πιο έντονα. Το εκπληκτικό ωστόσο είναι, ότι δεν μιμούνται  συμπεριφορές αγνώστων αλλά ατόμων που εμπιστεύονται. 

Τα μωρά, έχουν μια έμφυτη ευφυία η οποία καλλιεργείται με τα χρόνια ανάλογα με τα ερεθίσματα που λαμβάνουν. Αν καλλιεργήσετε αυτά τα ερεθίσματα θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας