Βιβλία

 • Terata

  Tα Οικογενειακά των Τεράτων

  γράφει Ναννίνα Σακκά Νικολακοπούλου

  - Λιβάνη

  Θεότητες και θαλάσσιοι δαίμονες.

  Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση

  ΑΤΣΕΝΤΑ ΠΑΡΙΣΗ
  ΦΟΡΚΥΣ - ΚΗΤΩ
  ΕΧΙΔΝΑ•ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ•ΛΑΔΩΝΑΣ•ΓΟΡΓΟΝΕΣ
  •ΓΡΑΙΕΣ•ΣΕΙΡΗΝΕΣ•ΣΚΥΛΛΑ•ΘΟΩΣΑ

  Προτού ακόμα επικρατήσει ο Ποσειδώνας ως κυρίαρχος θεός των Υδάτων, προϋπήρχαν διάφορες θεότητες και θαλάσσιοι δαίμονες, κι ανάμεσά τους ο Φόρκυς και η Κητώ, παιδιά της Γης και του Πόντου. Απ’ το ζευγάρωμά τους γεννήθηκαν πολύ παράξενα πλάσματα, οι Σειρήνες, οι Γοργόνες, οι Γραίες, τέρατα όπως η Έχιδνα, η Σκύλλα, ο δράκοντας Λάδωνας και η Θόωσα. Ανάμεσα σ’ όλα αυτά τα παιδιά γέννησαν και τις πανέμορφες Εσπερίδες.

  Μάθετε τα πάντα γι’ αυτή την απίστευτη «οικογένεια» τεράτων από την ελληνική μυθολογία σ’ ένα βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση!

  Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου

  «Γεννήθηκα στο Χαλάνδρι στα δύσκολα χρόνια, στον πόλεμο του ’40. Ο πατέρας δάσκαλος. Η μάνα μύριζε γιασεμί. Η μια γιαγιά παραμυθού απ’ την Πελοπόννησο κι η άλλη Μικρασιάτισσα αλύγιστη στους ανέμους και στις θύελλες. Αυτές οι δυο μ’ έκαναν να γράφω τυλίγοντας στην αγκαλιά μου τον κόσμο. Λατρεύω τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Έγινα δασκάλα γιατί ήθελα να έχω ήλιους τα μάτια των παιδιών. Στα παιδιά και στα χαμόγελά τους χρωστάω τη νιότη της ψυχής και το θαύμα να  ελπίζω στο αύριο και στις καλύτερες μέρες».

  Διατσέντα Παρίση

  H Διατσέντα Παρίση γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στο Eλεύθερο Σπουδαστήριο Kαλών Tεχνών (Σχολή Bακαλό) Γραφικές Τέχνες, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία. Aπό το 1975 εικονογραφεί βιβλία για παιδιά. Aπό το 1985 σκηνογραφεί παιδικές εκπομπές στην κρατική και την ιδιωτική τηλεόραση. Tο 1989 αναγράφεται στον πίνακα IBBY Ελλάδας και προτείνεται για το βραβείο Άντερσεν. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Eλλάδα και στο εξωτερικό.
  Eπίσης, εικονογραφεί εκπαιδευτικά βιβλία του OEΔB, σχεδιάζει και εικονογραφεί βιβλία για πιλοτικά προγράμματα των Πανεπιστημίων Iωαννίνων και Kρήτης (Pέθυμνο, E.ΔIA.M.ME.). Προτείνεται για το βραβείο Άντερσεν 2010, ενώ το 2009 της απονέμεται το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 60 βιβλία. Eίναι μέλος του Eπιμελητηρίου Eικαστικών Tεχνών και IBBY Eλλάδας, καθώς και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.


 • Οι χορηγοί μας

  Οι υποστηρικτές μας