Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-11-03 15:45:07 +0200 Τι σκέφτονται και τι νιώθουν οι μπαμπάδες στην εγκυμοσύνη 8 Πράγματα που οι Μπαμπάδες θα Ήθελαν να Ξέρουν από Πριν για την Εγκυμοσύνη

8 Πράγματα που οι Μπαμπάδες θα Ήθελαν να Ξέρουν από Πριν για την Εγκυμοσύνη

8 Πράγματα που οι Μπαμπάδες θα Ήθελαν να Ξέρουν από Πριν για την Εγκυμοσύνη 470 900
Πώς βιώνουν οι μπαμπάδες την εμπειρία της εγκυμοσύνης;

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ρίχνουμε τη μεγαλύτερη προσοχή στη μαμά. Πώς νιώθει η μαμά; Τι αισθάνεται; Τι φοβάται; Τι σκέφτεται;

Θα ήταν όμως ενδιαφέρον να δούμε τι σκέφτονται και πώς νιώθουν και οι μπαμπάδες. Ρωτήσαμε 9 μπαμπάδες πώς βιώνουν την εμπειρία της εγκυμοσύνης και συγκεντρώσαμε τις απαντήσεις τους.

Τελικά είσαι πιο προετοιμασμένος από όσο νομίζεις

Στην αρχή της εγκυμοσύνης, όλοι οι μπαμπάδες θα νιώσουν τρομοκρατημένοι. Θα σκέφτονται πώς δεν ξέρουν τίποτα, πως είναι χαμένοι σε έναν κυκεώνα πληροφοριών και πως όταν έρθει το μωρό θα επικρατήσει χάος. Εν μέρει, όλα αυτά είναι αλήθεια, όμως τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο τρομακτικά όσο τα περιμένουν.

Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική

Στις ταινίες, το ζευγάρι μαθαίνει για την εγκυμοσύνη, ακολουθούν κάποιες πρωινές ναυτίες, η γυναίκα παχαίνει, σπάνε τα νερά και γεννάει μια ώρα αργότερα. Στην πραγματική ζωή, τα πράγματα συνήθως συμβαίνουν λίγο διαφορετικά. Γενικά κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική: κάποιες έγκυες έχουν ναυτίες και κάποιες όχι, σε κάποιες η κοιλιά είναι πιο έντονη και σε κάποιες άλλες μικρότερη, κάποιες γεννάνε μισή ώρα αφού σπάσουν τα νερά και κάποιες άλλες 24 ώρες μετά ή και περισσότερο. Διαβάστε τα απαραίτητα βιβλία, πάρτε πληροφορίες αλλά στο τέλος οι μπαμπάδες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το απρόοπτο.

Θα υπάρξουν στιγμές που πραγματικά δεν θα μπορείς να βοηθήσεις

Σίγουρα η σύντροφός σας θέλει την παρουσία και την βοήθειά σου σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, ίσως υπάρξουν και στιγμές αμηχανίας ή πόνου που θα θέλει να μείνει μόνη της. Μην το παίρνετε προσωπικά. Απλά χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό της. Μην ξεχνάτε άλλωστε και την επήρεια των ορμονών.

Πρόσεξε τι θα μαγειρέψεις, ή ποια κολόνια θα βάλεις

Μην ξεχνάς πως οι έγκυες είναι πολύ ευαίσθητες στις μυρωδιές. Με την παραμικρή μυρωδιά μπορεί να ανακατευτούν. Ακόμη και αν αυτή τη μυρωδιά την αγαπούσαν πριν την εγκυμοσύνη.

Θα μιλήσεις για συναισθήματα

Αν και σε πολλούς άνδρες δεν αρέσει να μιλούν για τα συναισθήματά τους, δεν θα μπορέσουν να το «αποφύγουν». Όσο είναι έγκυες οι γυναίκες τους, πολλοί άντρες εστιάζουν σε όσα θα κάνουν με τα παιδιά τους, και λιγότερο σε όσα θα νιώσουν. Η πατρότητα όμως φέρνει μαζί και έναν καταιγισμό συναισθημάτων, για τα οποία θα χρειαστεί να μιλήσεις. Και αυτό δεν είναι κακό.

Ακούστε στη σύντροφό σας ακόμη και όταν δεν θα μιλάει

Πολλές φορές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η σύντροφός σας θα θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας όσα σκέφτεται ή νιώθει, αλλά δεν θα μπορεί να τα πει με λόγια. Ακόμη και αν δεν θα ξέρετε τι να κάνετε, μπορείτε απλά να βάλετε το τηλέφωνο στο άλλο δωμάτιο, να της φέρετε σοκολάτα, να καθίσετε στον καναπέ και να τη χαϊδέψετε στην πλάτη ή στα πόδια. Δείξτε της ότι είστε εκεί για εκείνη ακόμη και αν δεν ξέρετε τι ακριβώς χρειάζεται.

Μην αμελείτε τις βόλτες σας

Επειδή η σύντροφός σας είναι έγκυος, δεν σημαίνει ότι θα θέλει να κλειστεί μέσα στο σπίτι. Προτείνετέ της να πάτε βόλτες και να κάνετε πράγματα που κάνατε και πριν την εγκυμοσύνη. Όταν έρθει το μωρό, θα εύχεστε να είχατε περάσει περισσότερο χρόνο μαζί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η σύντροφός σας είναι πιο αγχώδης από εσάς

Ακόμη και αν αισθάνεστε χαμένος, μην ξεχνάτε ότι πιθανότητα η σύντροφός σας είναι πιο αγχωμένη από εσάς. Απλά προσπαθεί να μείνει πιο ήρεμη και να μην πανικοβληθεί.

Πηγή: www.parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας