Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-09-20 13:06:57 +0300 Θέματα και ερωτήσεις που φέρνουν αμηχανία 6 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Πείτε σε μια Έγκυο χωρίς Σύντροφο

6 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Πείτε σε μια Έγκυο χωρίς Σύντροφο

6 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Πείτε σε μια Έγκυο χωρίς Σύντροφο 470 900
Ορισμένες ερωτήσεις και θέμα προς συζήτηση μπορεί να φέρουν σε αμηχανία μια έγκυο χωρίς σύντροφο.

Η εγκυμοσύνη είναι ήδη μια δύσκολη περίοδος με την οικογένεια, τους φίλους ή ακόμα και αγνώστους να ανοίγουν τόσο ιδιαίτερες συζητήσεις. Ακόμη περισσότερο αν οι ερωτήσεις απευθύνονται σε μια έγκυο μαμά χωρίς σύντροφο. Να λοιπόν ορισμένα ευαίσθητα θέματα και ερωτήσεις που θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση…

1. Ποιος είναι ο πατέρας;

Μπορεί η συγκεκριμένη ερώτηση να φαίνεται αθώα, ωστόσο είναι μια άβολη και αγενής ερώτηση. Και επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, καλό θα ήταν να μην φέρετε την μέλλουσα μαμά σε δύσκολη θέση.

2. Πόσο γενναία είσαι!

Το ίδιο βέβαια θα μπορούσαμε να πούμε για οποιονδήποτε αποφασίσει να κάνει παιδί. Επομένως, σε μια ήδη συναισθηματικά δύσκολη περίοδο, δεν υπάρχει λόγος να την τρομάξετε ακόμα περισσότερο.

3. Τώρα με το παιδί, πότε θα ξανακάνεις σχέση;

Ισχύει η παραπάνω συμβουλή. Σε μια ήδη αρκετά δύσκολη περίοδο για τη μέλλουσα μαμά, μην κάνετε τα πράγματα δυσκολότερα και μην τη φορτώνετε με σκέψεις, που πιθανότατα έχει ήδη κάνει και η ίδια.

4. Πώς θα μεγαλώσεις μόνη σου το παιδί;

Μπορεί να κάνετε την ερώτηση αυτή με κάθε καλή πρόθεση, ωστόσο θα ήταν καλύτερα να ρωτήσετε «Εγώ πώς μπορώ να σε βοηθήσω;».

5. Δικαιούσαι επίδομα ως ανύπαντρη μητέρα;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή διαφέρει σε κάθε περίπτωση, και στην ουσία δεν αφορά κανέναν άλλον εκτός τη μέλλουσα μητέρα. Ας μην γίνουμε αδιάκριτοι χωρίς λόγο.

6. Θα πρέπει να είναι δύσκολο να είσαι έγκυος χωρίς σύντροφο

Σίγουρα και οι ίδιες θα ήθελαν να μοιραστούν την εμπειρία αυτή με έναν σύντροφο. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατον να είσαι μια χαρούμενη έγκυος χωρίς σύντροφο. Επιπλέον, την έλλειψη συντρόφου μπορεί να αντικαταστήσει η συμπαράσταση από την οικογένεια, στενούς φίλους και φίλους της οικογένειας. Υπάρχουν πολλές πηγές που μπορούν να βοηθήσουν στην περίοδο της εγκυμοσύνης και στα πρώτα δύσκολα χρόνια με το παιδί.

Πηγή: www.parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας