Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2016-07-12 16:08:08 +0300 Για ποιους λόγους ένα παιδί δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ. Γιατί δεν κοιμάται;

Γιατί δεν κοιμάται;

Γιατί δεν κοιμάται; 470 900
Για ποιους λόγους ένα παιδί δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ.

Ο ύπνος του μωρού είναι ζωτική ανάγκη του οργανισμού αλλά και ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους νέους και μη γονείς.

Το σταθερό ωράριο στον ύπνο του μωρού, δίνει στους γονείς τον απαραίτητο χρόνο να ηρεμήσουν και να το χαλαρώσουν. Παράλληλα, το μωρό μπαίνει σε ένα πρόγραμμα. Υπάρχουν όμως φορές που ένα μωρό θα ξυπνήσει μέσα στη νύχτα.

Για ποιους λόγους ένα παιδί ξυπνά το βράδυ; 

Eίναι μωρό.
Όσο πιο μικρό είναι ένα μωρό τόσο περισσότερο θα ξυπνά μέσα στη νύχτα. Για τους πρώτους μήνες της ζωής τους τα νεογέννητα κοιμούνται ανά τυχαίες χρονικές στιγμές και δεν ξεπερνούν στο σύνολο τις 18 ώρες ημερησίως. Μετά την ηλικία των εννέα μηνών το μωρό θα κοιμηθεί τη νύχτα χωρίς να ξυπνήσει. 

Δεν έχει μάθει να κοιμάται μόνο του. 
Συνήθως τα μωρά κοιμούνται όταν η μαμά τους τα νανουρίζει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν ξυπνούν στη μέση της νύχτας, να μην μπορούν να κοιμηθούν ξανά χωρίς το χάδι της. Το μωρό πρέπει να μάθει να ξανακοιμάται μόνο του. Αυτό θα το καταφέρουμε βάζοντας το στην κούνια ξύπνιο, λίγο πριν το πάρει ο ύπνος. Έτσι θα αναγκαστεί να κοιμηθεί. 

Υπερένταση.
Ειδικά στα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας η κούραση λειτουργεί αντίστροφα. Αντί να θέλουν να κοιμηθούν έχουν υπερένταση, κάτι που καθιστά δύσκολο τον ύπνο τους. Το κλειδί σε αυτή τη φάση είναι η ρουτίνα ύπνου και το πρόγραμμα αυτού. Κάτι που θα πρέπει να ακολουθούμε κατά γράμμα και να μην ξεφεύγουμε από αυτό. 

Ύπνος με καθυστέρηση.
Πολλά νήπια καθυστερούν την ώρα του ύπνου τους! Θα βρουν πολλές δικαιολογίες για να μην κοιμηθούν όπως να ακούσουν το αγαπημένο τους παραμύθι, να πιουν νερό ή να πάνε τουαλέτα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε στο δωμάτιο του. Με το πέρασμα όμως της ώρας θα πρέπει να ελαττώσουμε σιγά σιγά τις επισκέψεις μας και να μην είμαστε εκεί κάθε φορά που θα το ζητήσει. 


Θαυματουργός ο μεσημεριανός ύπνος
Μια δύο ώρες μέσα στην ημέρα θα βοηθήσουν το παιδί να κοιμηθεί καλύτερα το βράδυ. Όταν ένα παιδί δεν ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας του είναι πιο δύσκολο να κοιμηθεί το βράδυ όσο και αν ακούγεται οξύμυρο. 

Εφιαλτές.
Οι εφιάλτες που χαλάνε τα όνειρα του παιδιού παράλληλα χαλάνε και τον ύπνο του. Τα άσχημα όνειρα είναι μια από τις βασικές αιτίες που ένα παιδί θα ξυπνήσει μέσα στη νύχτα. Η ρουτίνα και ο αρκετός ύπνος, είναι κλειδιά για έναν ήρεμο ύπνο. 

Πηγή: webmd.com 


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας