Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2016-05-30 11:19:32 +0300 7+1 tips για προστασία από τον ήλιο. Παιδί και αντηλιακό

Παιδί και αντηλιακό

Παιδί και αντηλιακό 470 900
7+1 tips για προστασία από τον ήλιο.

Το καλοκαίρι το αντηλιακό είναι το Α και το Ω για την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, ιδιαίτερως για τα μικρά παιδιά. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα το ίδιο εύκολα όταν έχουμε παιδιά και ακόμα και το να βάλουμε αντηλιακό, φαίνεται ... άθλος! 

1. Προστατεύουμε το δέρμα με κάθε τρόπο
Το καλοκαίρι η ενδυμασία είναι πολύ σημαντική για την προστασία από τον ήλιο. Η σωστή ενδυμασία θα μειώσει την επιφάνεια του δέρματος που είναι εκτεθειμένη στον ήλιο και σε αυτήν όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να βάζουμε αντηλιακό.

2. Μαθαίνουμε να προστατευόμαστε από την αρχή
Η προστασία πρέπει να γίνεται συνήθεια από όταν το παιδί μας είναι μικρό. Το αντηλιακό, το καπέλο, η κατανάλωση υγρών και η σωστή ενδυμασία είναι πάντα απαραίτητα. 

3. Μην περιμένετε μέχρι τελευταία στιγμή
Αποφύγετε να βάλετε το αντηλιακό την τελευταία στιγμή. Με το που φτάνουμε στην παραλία το πιθανότερο είναι ότι το παιδί μας θα ανυπομονεί να βουτήξει στη θάλασσα και να παίξει με τα παιχνίδια του. Για να γλιτώσουμε λοιπόν τα παρατράγουδα, βάζουμε αντηλιακό μισή με μία ώρα πριν φτάσουμε στην παραλία.

4. Κάντε την εφαρμογή του αντιηλιακού, διασκέδαση
Η εφαρμογή του αντηλιακού δε χρειάζεται να είναι μια βαρετή διαδικασία. Παίξτε με σχήματα ή εφοδιαστείτε με αντηλιακό με glitter που θα ενθουσιάσει το μικρό σας. Γιατί όχι, μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί το τραγούδι του αντηλιακού και να το τραγουδάτε κάθε φορά που φοράτε το αντηλιακό. 

5. Σπρέι ή κρέμα;
Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία, τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι κάποιες φορές μας λύνουν τα χέρια. Μπαίνουν πολύ πιο εύκολα και τα παιδιά τα αντιμετωπίζουν σαν παιχνίδι.

6. Προσοχή στην ποσότητα
Το ότι βάζουμε αντηλιακό δεν είναι αρκετό. Είναι σημαντικό να βάζουμε την απαραίτητη ποσότητα που θα επαρκεί για την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. 

7. Βάζουμε πρόγραμμα
Το αντηλιακό χρειάζεται ανανέωση κάθε τόσο για να είναι αποτελεσματικό. Κάνουμε ένα διάλειμμα από το παιχνίδι για ένα δροσερό και υγιεινό σνακ και ταυτόχρονα βρίσκουμε την ευκαιρία ανανεώουμε το αντηλιακό.

8. Δίνουμε το σωστό παράδειγμα
Τα παιδιά αντιγράφουν τις κινήσεις και τις συμπεριφορές μας. Δεν ξεχνάμε λοιπόν να φοράμε και εμείς το αντηλιακό μας. Μπορούμε δε, να ζητήσουμε και τη βοήθεια του παιδιού και να μας αλείψει την πλάτη. 

Πηγή: today.com

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας