Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2016-05-12 13:02:23 +0300 Εσείς γνωρίζετε την "κρυφή εγκυμοσύνη"; Κρυφή εγκυμοσύνη

Κρυφή εγκυμοσύνη

Κρυφή εγκυμοσύνη 470 900
Εσείς γνωρίζετε την "κρυφή εγκυμοσύνη";

Όλοι έχουμε ακούσει δεκάδες ιστορίες γυναικών που για μήνες ήταν έγκυες και δεν είχαν καταλάβει τίποτα! Αυτο το οποίο δεν γνωρίζουμε είναι ότι η "κρυφή εγκυμοσύνη" είναι ένα συνηθές φαινόμενο, όσο περίεργο και αν μας φαίνεται! Η Helen Cheyne από το Royal College Μαιών πρόσφατα ανέλυσε γιατί τα περιστατικά αυτά δεν πρέπει να μας ξαφνιάζουν.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε 1 στος 2500 εγκυμοσύνες, είναι κρυφή. Οι λόγοι είναι πολλοί και ποικίλουν. Η απουσία συμπτωμάτων, η μικρή τους πρώτους μήνες πρόσληψη βάρους, κάποια ασθένεια, το άγχος και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Αν σκεφτούμε πόσα πράγματα έχει μία γυναίκα να κάνει καθημερινά, τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν πλέον τα περισσότερα ζευγάρια στην απόκτηση ενός παιδιού και τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, μία εγκυμοσύνη μπορεί να ξεκινήσει και μην την πάρουμε είδηση. 

Ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή! Η κρυφή εγκυμοσύνη μπορεί να είναι επικίνδυνη τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό. Για όσο διάστημα η μέλλουσα μαμά αγνοεί την εγκυμοσύνη της, δεν είναι τόσο προσεκτική όσο θα έπρεπε και ενδεχομένως συνεχίζει κακές συνήθειες που θα έπρεπε να έχει σταματήσει. 

Πηγή: dailymail.co.uk , πηγή φωτογραφίας: bbc.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας