Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-09-26 13:29:33 +0300 Ιδέες για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα μικρά μας 5 Καθημερινές Δραστηριότητες για να Δεθούμε με τα Παιδιά μας

5 Καθημερινές Δραστηριότητες για να Δεθούμε με τα Παιδιά μας

5 Καθημερινές Δραστηριότητες για να Δεθούμε με τα Παιδιά μας 470 900
Μέσα στις υποχρεώσεις της ημέρας, ας βρούμε χρόνο για δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά μας.

Τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα μέσα στην ημέρα, ωστόσο, μέσα στις πολλές υποχρεώσεις της καθημερινής μας ζωής, είναι σημαντικό να βρίσκουμε χρόνο για να κάνουμε δραστηριότητες και να δενόμαστε με τα παιδιά μας.  Σας προτείνουμε λοιπόν 10 ιδέες για να γνωρίσετε καλύτερα τα παιδιά σας και να διασκεδάσετε όλοι μαζί.

1. Στη διάρκεια του δείπνου, πείτε ο καθένας ποια ήταν η πιο ευχάριστη και πιο δυσάρεστη στιγμή της ημέρας.

2. Οργανώστε βραδιές μαγειρικής με τα παιδιά σας. Μπορείτε να παίξετε το «εστιατόριο» και να μοιράσετε ρόλους. Αν τα παιδιά σας είναι σε ηλικία που μπορούν να βοηθήσουν, αναθέστε τους να σας βοηθήσουν με την προετοιμασία των υλικών (αν η προετοιμασία δεν περιλαμβάνει κόψιμο ή άλλες επικίνδυνες κινήσεις), να στρώσουν το τραπέζι ή να φτιάξουν τις χαρτοπετσέτες.

3. Πηγαίνετε μαζί σε ένα βιβλιοπωλείο και διαλέξτε βιβλία δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαλέξετε ένα φυτολόγιο για να συμπληρώσετε μαζί με το παιδί με φυτά από το πάρκο, ή ένα μπλοκ ζωγραφικής για το παιδί και ένα antistress βιβλίο ζωγραφικής για τους γονείς. Έτσι, θα περάσετε μαζί λίγο δημιουργικό χρόνο που θα απολαύσετε και οι δύο.

4. Αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, αφιερώστε χρόνο στο καθένα ξεχωριστά. Ιδανικά θα ήταν καλό να κάνετε ξεχωριστές δραστηριότητες με το κάθε παιδί σας τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα.

5. Ένα απόγευμα την εβδομάδα, αναθέστε στα παιδιά σας ή σε ένα παιδί κάθε φορά να σας αφηγηθεί ένα παραμύθι που έχει ήδη προετοιμάσει από τις προηγούμενες ημέρες. Μπορεί να το παρουσιάσει με τη μορφή αφήγησης, ως κουκλοθέατρο ή μικρό θεατρικό. Θα είναι μια χαρούμενη στιγμή και για εσάς και για το παιδί σας!

Πηγή: www.familylife.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας