Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:08:02 +0200 Νέα δεδομένα για τις αλλεργίες στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής- Διαιτολογίας. Αλλεργίες και διατροφή

Αλλεργίες και διατροφή

Αλλεργίες και διατροφή 470 900
Οι αλλεργίες ακολουθούν αυξητική πορεία, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής - Διαιτολογίας.

Οι αλλεργίες (μεταξύ τους και το άσθμα, η ατοπική δερματίτιδα, η τροφική αλλεργία/υπερευαισθησία, η αλλεργική ρινίτιδα κ.α.) ακολουθούν αυξητική πορεία, σύμφωνα με εισήγηση της Δρ. Αιμιλίας Βασιλοπούλου, Κλινικής Διαιτολόγου Διατροφολόγου, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθήνας στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής- Διαιτολογίας. 
Οι αιτίες εντοπίζονται στα γονίδια, αλλά και στη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το διάστημα που η μαμά θηλάζει και φυσικά το πρώτο διάστημα της ζωής του παιδιού. Σύμφωνα με μελέτες, ο αποκλειστικός θηλασμός ή η χρήση υποαλλεργικών υποκατάστατων γάλακτος χρησιμοποιούνται ως μέσα πρόληψη των αλλεργικών νοσημάτων. Η κατάλληλη προσαρμογή της διατροφής επίσης μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των συμπτωμάτων αλλεργικών νοσημάτων. Το παραπάνω δεν ισχύει στην περίπτωση της τροφικής αλλεργίας. Ειδικά για την περίπτωση της τροφικής αλλεργίας, τα αποτελέσματα επιδημιολογικής μελέτης για το διάστημα 2004-2009  έδειξαν ότι το 4-6% των παιδιών πρώτης ηλικίας που ζουν σε ανεπτυγμένες χώρες έχουν τροφική αλλεργία. Τα περισσότερα βρέφη ως 30 ημερών εμφανίζουν αλλεργία στο γάλα αγελάδας. Το ποσοστό αυτό μειώνεται όσο προχωράμε προς την σχολική ηλικία οπότε το 1-2% των παιδιών εμφανίζουν τροφική αλλεργία (σε τροφές όπως το γάλα, το αυγό, τα σιτηρά, η σόγια, το αράπικο φιστίκι, το φουντούκι και το ψάρι). 
Πηγή: http://www.care24.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας