Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2020-11-05 09:42:41 +0200 Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, τα μωρά που ταΐζονται με μπιμπερό καταπίνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά. Εκατομμύρια μικροπλαστικά καταπίνουν μωρά που ταΐζονται με μπιμπερό

Εκατομμύρια μικροπλαστικά καταπίνουν μωρά που ταΐζονται με μπιμπερό

Εκατομμύρια μικροπλαστικά καταπίνουν μωρά που ταΐζονται με μπιμπερό 470 900
Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, τα μωρά που ταΐζονται με μπιμπερό καταπίνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά.

Ενώ ο Παγόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συμβουλέψει τα μπιμπερό να αποστειρώνονται σε βραστό νερό και η φόρμουλα να αναμειγνύεται σε ελάχιστη θερμοκρασία νερού 70 βαθμών Κελσίου, ώστε η ποσότητα βακτηρίων και μικροοργανισμών να μειώνεται, φαίνεται πως οι συνθήκες αυτές ευνοούν την απελευθέρωση των μικροπλαστικών. Πιο συγκεκριμένα, οι μελέτες υποδεικνύουν ότι οι συχνές μεταβολές στη θερμοκρασία και η κίνηση κατά το δυνατό κούνημα του μπιμπερό είναι πιθανόν να είναι και οι βασικές αιτίες του προβλήματος. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή της Σχολής Χημείας του Κολλεγίου Τρίνιτι, Τζον Μπόλαντ :

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε, είναι να ανησυχήσουμε άνευ λόγου τους γονείς, ιδίως από τη στιγμή που δεν έχουμε επαρκείς πληροφορίες για τις πιθανές συνέπειες των μικροπλαστικών στην υγεία των βρεφών. Όμως καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επαναξιολογήσουν τις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες για την προετοιμασία του γάλατος φόρμουλα, όταν γίνεται χρήση πλαστικών μπιμπερό. Είναι σημαντικό ότι βρήκαμε πως είναι δυνατό να μειωθεί ο κίνδυνος κατάποσης των μικροπλαστικών, αλλάζοντας τις πρακτικές της αποστείρωσης και της προετοιμασίας της φόρμουλα».

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας