Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-06-26 18:00:10 +0300 Έξι συμβουλές που θα κάνουν τον ύπνο του μωρού μας παιχνιδάκι! 5+1 μυστικά για ήρεμο ύπνο

5+1 μυστικά για ήρεμο ύπνο

5+1 μυστικά για ήρεμο ύπνο 470 900
Έξι συμβουλές που θα κάνουν τον ύπνο του μωρού μας παιχνιδάκι!

Ο ύπνος είναι ότι σημαντικότερο για ένα βρέφος, ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του και εμείς φυσικά θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να το βοηθήσουμε να κοιμηθεί πιο εύκολα. Ας δούμε λοιπόν, έξι tips για ήρεμο ύπνο που θα φανούν χρήσιμα σε κάθε γονιό.

Η απόλυτη ηρεμία

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνουμε πριν βάλουμε για ύπνο το μωράκι μας, είναι να του δημιουργήσουμε υπερένταση. Γι’ αυτό το λόγο σταματάμε τα παιχνίδια,  τουλάχιστον μισή ώρα πριν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να πάει στο κρεβάτι του. Ακόμα όμως και η παρατεταμένη επαφή με τα μάτια μας, μπορεί να του προκαλέσει υπερένταση , γι’ αυτό  καλό θα ήταν  να αποφεύγουμε την έντονη οπτική επαφή όταν το νανουρίζουμε και θέλουμε να το κοιμίσουμε και να μη στεκόμαστε ακριβώς πάνω από την κούνια του.

Το ζεστό μπανάκι

Ένα ζεστό μπάνιο ακόμα και για εμάς τους ενήλικες λειτουργεί χαλαρωτικά πόσο μάλλον για το μωράκι μας. Το ζεστό νερό μπορεί να το κάνει να ηρεμήσει από όλη την ένταση της ημέρας και να κοιμηθεί πιο εύκολα. Φροντίζουμε ο τόνος της φωνής μας να παραμένει ήρεμος, ώστε να μην ξεσηκώσουμε το μωρό μας γιατί μετά τα ζητάει και άλλα παιχνίδια με το νερό!

Μασάζ για χαλάρωση

Μετά το μπανάκι του και πριν το ντύσετε για ύπνο, μπορείτε να του κάνετε κι ένα απαλό μασάζ  με κάποιο λαδάκι και να είστε σίγουρη πως θα το απολαύσει αρκετά!

Τα σωστά ρουχαλάκια

Θα πρέπει να προσέχουμε, ώστε να μη φοράμε στο μωράκι μας πυτζάμες ή φορμάκια τα οποία μπορεί κατά τη διάρκεια της νύχτας να το ζεστάνουν πολύ ή να κρυώνει. Επίσης  πάντα ελέγχουμε τη θερμοκρασία του δωματίου, ώστε να μην ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας επειδή θα κρυώνει ή θα ζεσταίνεται. 

Η σωστή ατμόσφαιρα

Εξίσου σημαντικό είναι να φροντίζουμε το δωμάτιο του μωρού μας να είναι σκοτεινό ώστε όταν έρχεται η ώρα του ύπνου να μπορεί να ξεχωρίζει πότε είναι η ώρα που πάμε για ύπνο από τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Καλό είναι να έχετε πάντα ένα μικρό φωτάκι αναμμένο, ώστε να μη φοβηθεί όταν ξυπνήσει, αλλά να είναι αρκετά διακριτικό, για να μπορεί να κοιμηθεί και να μην του αποσπά την προσοχή.

Άλλαγμα πάνας: τσεκ!

Τέλος, πάντα αλλάζουμε πάνα στο μωρό μας πριν κοιμηθεί! Μια υγρή πάνα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική για εκείνο και να το κάνει να ξυπνήσει. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας