Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:06:50 +0200 Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει τουλάχιστον μια ώρα ημερήσιας σωματικής δραστηριότητας για τα παιδιά! Γυμναστική για όλη την οικογένεια

Γυμναστική για όλη την οικογένεια

Γυμναστική για όλη την οικογένεια 470 900
Μυούμε τα παιδιά στην γυμναστική εύκολα και αποτελεσματικά. Στο σπίτι, στο πάρκο ή στην παιδική χαρά της γειτονιάς, το μυστικό είναι η δική μας συμμετοχή!

Περπάτημα
Περπατάμε μαζί με το παιδί μας καθημερινά.  Για παράδειγμα περπατάμε μαζί του μέχρι το σχολείο κάθε πρωί ή στην επιστροφή από αυτό. Για πιο οργανωμένη πεζοπορία, κάνουμε εξορμήσεις στα βουνά της περιοχής σας. Ανακαλύπτουμε την Πάρνηθα, την Πεντέλη, τη Μονή Καισαριανής, τον Υμηττό.

Τι πρέπει να προσέξουμε;
Όταν πηγαίνουμε για περπάτημα με το παιδί μας, δεν το αφήνουμε να κουβαλάει κανένα φορτίο. Επίσης δεν το πιέζουμε να συνεχίσει το περπάτημα, ενώ παραπονιέται ότι έχει κουραστεί. Το παιδί δεν πρέπει να συνδέσει την άσκηση με δυσάρεστα συναισθήματα. Το παιδί πρέπει να θεωρεί την άσκηση μέσο διασκέδασης και όχι αυτοσκοπό.

Παιδική χαρά
Οι παδικές χαρές είναι ασφαλείς, περιφραγμένες, υπάρχουν παντού, είναι γεμάτες παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά, επομένως είναι ο ιδανικός τόπος για άσκηση με όλη την οικογένεια. Κάνουμε λοιπόν μαζί με το παιδί τραμπάλα, κούνιες και ελεύθερο παιχνίδι. Βλέπουμε την επίσκεψη στην παιδική χαρά ως τον ιδανικό τρόπο για να εισάγουμε τα παιδιά στον κόσμο της άθλησης ομαλά, διασκεδαστικά και αποτελεσματικά. 

Ποιά παιδική να διαλέξω;
Επιλέγουμε μια παιδική χαρά με καλοσυντηρημένα παιχνίδια, κούνιες, τραμπάλες κλπ. Βεβαιωνόμαστε ότι το έδαφος δεν είναι τσιμεντένιο και δεν έχει πέτρες ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να τραυματίσουν το παιδί μας.

Ποδήλατο
Τα παιδιά ενθουσιάζονται με τις βόλτες με ποδήλατο. Εκμεταλλευόμαστε την...αδυναμία τους, για γυμναστική που θα αυξήσει την αντοχή τους (και τη δική μας) και θα γυμνάσει όλο το σώμα αρμονικά.

Πού μπορούμε να κάνουμε οργανωμένες ποδηλατοδρομίες;
Ο Σύλλογος «Φίλοι του ποδηλάτου» διοργανώνει οργανωμένες ποδηλατικές εκδρομές στις οποίες μπορούμε να συμμετέχουμε (www.filoi.eie.gr).

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας