Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:05:41 +0200 Όσα σκέφτεται ένας άντρας λίγο πριν γίνει μπαμπάς Στο μυαλό του μπαμπά

Στο μυαλό του μπαμπά

Στο μυαλό του μπαμπά 470 900
Η επικείμενη γέννηση ενός παιδιού γεμίζει το πατρικό μυαλό με ερωτήματα και ανησυχίες. Ας δούμε τα συνηθέστερα.

Όσα σκέφτεται ένας άντρας λίγο πριν γίνει μπαμπάς. Η επικείμενη γέννηση ενός παιδιού γεμίζει το πατρικό μυαλό με ερωτήματα και ανησυχίες.

Στο μυαλό του μπαμπά


-Τι έχει πάθει η γυναίκα μου; Για τους μέλλοντες μπαμπάδες η συμπεριφορά της εγκύου φαντάζει αλλόκοτη και κάπως ανησυχητική. Δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πώς η ήρεμη και γελαστή γυναίκα της ζωής τους μεταμορφώθηκε χάρη στο ορμονικό αλαλούμ σε ένα πλάσμα με τεντωμένα νεύρα, κλαίει με τις ελληνικές ταινίες και παραμένει προσηλωμένη στην εγκυμοσύνη της ακόμα και αν γύρω της γίνεται πόλεμος. Η αδιαφορία της για ό,τι αφορούσε την προηγούμενη ζωή του ζευγαριού (εκδρομές αγορές) αλλά και τα βίαια ξεσπάσματά της που τον λούζουν με κοσμητικά επίθετα κάνουν τον κάθε μέλλοντα μπαμπά να απορεί και να ανησυχεί για το μέλλον.

-Γιος ή κόρη; Ακούγεται ξεπερασμένο ή ντεμοντέ και όμως δεν είναι λίγοι οι μπαμπάδες που προτιμούν τον γιο και εκφράζουν ανοιχτά την επιθυμία τους, φυσικά πριν μάθουν οριστικά το φύλο του παιδιού. Επειδή στον κόσμο υπάρχει δικαιοσύνη, τελικά όσοι περιμένουν τον γιο κάνουν την κόρη και κάπως έτσι μαθαίνουν τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη.

-Δεν θα γίνω σαν αυτούς που κορόιδευα. Αυτή η βεβαιότητα καταρρέει αμέσως μόλις διατυπωθεί. Στην πραγματικότητα ο ερχομός του παιδιού στην οικογένεια είναι μαθηματικώς αποδεδειγμένο πως θα φέρει όλους τους συμβιβασμούς, τις υποχωρήσεις και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα σε κάνουν ακριβώς ολόιδιο με αυτούς που κορόιδευες. Η διαφορά είναι η εξής: δεν θα σε νοιάζει πια γιατί θα είσαι για πρώτη φορά τόσο ευτυχισμένος.

-Αποκλείεται εγώ να ξυπνάω τη νύχτα. Όταν κοιμάμαι δεν ακούω τίποτα. Τα μωρά έχουν από νεογέννητα την ικανότητα να παρεμποδίζουν τον ύπνο της οικογένειας. Μπορεί να μην ξυπνούσες εύκολα μέχρι τώρα, αλλά ο κυριότερος λόγος γι αυτήν τη δυσκολία ήταν πως κοιμόσουν βαθιά.

-Σεξ; Δεν υπάρχει περίπτωση. Όταν η εγκυμοσύνη κυλάει ομαλά και χωρίς προβλήματα, οι μαίες παροτρύνουν τα ζευγάρια να συνεχίσουν την ερωτική τους ζωή. Δεν ξέρουν πως να σε πιάσουν, φοβούνται την κοιλιά, τρέμουν μήπως πάνω στην πράξη ενοχλήσουν ή χτυπήσουν το μωρό και γενικά νιώθουν σαν κάποιος να τους παρακολουθεί.

-Πως θα τα βγάλω πέρα με τόσα έξοδα; Τα έξοδα της εγκυμοσύνης, του τοκετού, του παιδικού δωματίου και της ανατροφής του παιδιού κάνουν κάθε μπαμπά να αναστενάζει πάνω από το κομπιουτεράκι. Μπαμπάδες μην κλαίτε, εσείς θα βρείτε τη λύση. Μέχρι να τη βρείτε όμως τουλάχιστον μην επιβαρύνετε τις μέλλουσες μαμάδες με τα οικονομικά του μαιευτηρίου. Αρκετά άγχη έχουν.

-Τι κάνω εγώ εδώ μέσα;  Μόλις το μωρό προσγειωθεί στο σπίτι κάθε μπαμπάς αρχίζει να νιώθει παραπεταμένος. Είναι γεγονός πως κανείς δεν ασχολείται μαζί του ενώ τις ελάχιστες φορές που του απευθύνει το λόγο η λεχώνα μαμά είναι για να του κάνει παρατήρηση ή να τον στείλει να φέρει κάτι από το φαρμακείο.

-Τι αυτοκίνητο να πάρω; Ένα ή άλλο ένα μωρό στην οικογένεια σημαίνει συχνά και μεγαλύτερο αυτοκίνητο ή απλώς μια μπαγκαζιέρα που θα τοποθετηθεί στην οροφή και θα αναλάβει να μεταφέρει όλο το νοικοκυριό του μωρού στις διακοπές. Δεν είναι υπερβολή: ένα μωρό κουβαλάει μαζί του ένα πλήρως εξοπλισμένο δωμάτιο. Παρκοκρέβατο, καρότσι, αποστειρωτής (αν είναι μικρότερο από 4 μηνών), μίξερ (αν έχει αρχίσει να τρώει στέρεες τροφές) παιχνίδια, ποδήλατα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας