Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:10:02 +0200 Αναγκαία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων από τις σωστές πηγές. Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εφήβων

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εφήβων

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εφήβων 470 900
Αναγκαία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων από τις σωστές πηγές.

Τα παιδιά περνάνε πάνω από 7 ώρες κολλημένα στην τηλεόραση ή στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα να παίρνουν λανθασμένες, συγκεχυμένες και μη ρεαλιστικες πληροφόριες για το σεξ, τη σεξουαλικότητα και την αντισύλληψη.

Οι συνέπειες δεν μπορεί να είναι παρά μόνο αρνητικές. Τα παιδιά ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή νωρίτερα από ότι στο παρελθόν. Ένα στα τέσσερα έφηβα παιδιά στην Αμερική, έχουν περάσει μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, ενώ πρόκειται για τη χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης παγκοσμίως.

Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας εφιστούν την προσοχή στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους παιδιάτρους τονίζοντας την ανάγκη να ενημερώνουν τα παιδιά για τα παραπάνω θέματα έγκαιρα και έγκυρα.
Επιπλέον, οι γονείς πρέπει να περιορίσουν τον χρόνο τηλεθέασης των παιδιών τους σε λιγότερο από δυο ώρες ημερησίως και να βγάλουν τον υπολογιστή και την τηλεόραση από το παιδικό δωμάτιο. Η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταινιών από όλη την οικογένεια είναι μια καλή ευκαιρία για τους γονείς να μιλήσουν για θέματα όπως το σεξ με τα παιδιά τους.
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά από τη στιγμή που αλλάζουμε την πάνα στο παιδί μας και από τον τρόπο που αναφερόμαστε στα γεννητικά του όργανα, από το αν αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή όταν κάνουμε μπάνιο, αν κυκλοφορούμε γυμνοί στο σπίτι, αν κοκκινίζουμε κάθε φορά που η τηλεόραση δείχνει μια ερωτική σκηνή κλπ. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών που απορροφούν τις πληροφορίες και τα μηνύματα σαν σφουγγάρια. 
Οι έφηβοι έχουν ανάγκη ολοκληρωμένης και ιατρικά εμπεριστατωμένης πληροφόρησης για το σεξ, τη σεξουαλική υγεία και την αναπαραγωγική διαδικασία. Μπορεί, υποστηρίζουν οι ερευνητές, να ενημερώνονται για τα επίμαχα θέματα σε μεγάλο βαθμό από το ίντερνετ, τα περιοδικά και την τηλεόραση, στην πραγματικότητα όμως μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτές οι πληροφορίες είναι αμφισβητήσιμες συγκριτικά με εκείνες που θα λάβουν από τους γονείς, τους παιδαγωγούς και τους γιατρούς τους. Αν οι τελευταίοι, μιλάνε στα παιδιά με τον ενδεδειγμένο τρόπο, τότε και εκείνα θα ακούσουν λαμβάνοντας την πληροφόρηση που έχουν ανάγκη.

Πηγή: www.webmed.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας