Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:11:39 +0200 Εγκαινιάζεται το πρώτο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων στην Ελλάδα, την Τετάρτη 12/01 Το πρώτο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

Το πρώτο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

Το πρώτο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο 470 900
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, το πρώτο Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων στην Ελλάδα, το οποίο θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο Π & Α Κυριακού.

Στόχος του είναι να είναι εφικτές οι ακτινοθεραπείες σε παιδιά και εφήβους που πάσχουν από καρκίνο, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Τον εξοπλισμό και την διαμόρφωση του χώρου ανέλαβε εξ' ολοκλήρου η ΟΠΑΠ Α.Ε., μετά τη δημόσια έκκληση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», η οποία είχε διατυπωθεί την Άνοιξη του 2008. Η ΟΠΑΠ ΑΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, κατέβαλε τις δαπάνες και οργάνωσε τον διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια του εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, τον οποίο παρέδωσε προς χρήση τον Δεκέμβριο του 2009, έτσι ώστε να είναι εφικτές οι ακτινοθεραπείες σε παιδιά και εφήβους που πάσχουν από καρκίνο, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας