Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:14:39 +0200 Πολλές φορές δεν έχετε αναρωτηθεί από ποια ηλικία μπορούν τα μικρά μας να φάνε δημητριακά πρωινού και ποια δημητριακά είναι κατάλληλα γι’ αυτά; Δημητριακά για μικρά παιδιά

Δημητριακά για μικρά παιδιά

Δημητριακά για μικρά παιδιά 470 900
Πολλές φορές δεν έχετε αναρωτηθεί από ποια ηλικία μπορούν τα μικρά μας να φάνε δημητριακά πρωινού και ποια δημητριακά είναι κατάλληλα γι’ αυτά;

Tα δημητριακά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία των παιδιών από την νηπιακή κιόλας ηλικία. Οι φυτικές ίνες όχι μόνο βοηθούν στην κινητικότητα του εντέρου, αλλά συντελούν και στην ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης.

Περιλαμβάνουν βιταμίνη Ε, το σύμπλεγμα βιταμινών Β, αλλά και πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες ουσίες απαραίτητες για τον οργανισμό των παιδιών. 

Μεταξύ 9 και 12 μηνών ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει να τρώει δημητριακά. Σε κάθε περίπτωση και πριν δώσετε στα παιδιά δημητριακά θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας.

Τα κατάλληλα δημητριακά για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως με μέλι τα οποία περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη C. Όταν δε τα παιδιά είναι σε αυτή την ηλικία που τους αρέσει να πιάνουν και να περιεργάζονται τα πάντα με τα χέρια τους θα ξετρελαθούν με τα δημητριακά. Έτσι λοιπόν καθώς τα παιδιά θα ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι, με τα δημητριακά θα παίρνουν και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό τους.

Συμβουλή
Σε αυτή την ηλικία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δημητριακά ως finger foods.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας