Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:09:54 +0200 Τα μοναχοπαίδια δεν γίνονται λιγότερο κοινωνικά στην εφηβεία τους, σύμφωνα με έρευνα. Εξίσου κοινωνικά τα μοναχοπαίδια

Εξίσου κοινωνικά τα μοναχοπαίδια

Εξίσου κοινωνικά τα μοναχοπαίδια 470 900
Χαρακτηρισμοί του τύπου κακομαθημένο, εγωιστής και αντικοινωνικός σύμφωνα με νέα έρευνα δεν φαίνεται να απευθύνονται στα μοναχοπαίδια του σήμερα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ένα μοναχοπαίδι έχει τόσους φίλους όσο και ένα παιδί με ένα ή περισσότερα αδέλφια. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιου του Οχάιο. Έλαβαν μέρος 13.000 μαθητές. Ζητήθηκε από τους μαθητές να αναφέρουν έως 5 φίλους ανεξαρτήτως φύλου. Βάση των ερευνητών οι απαντήσεις των μαθητών δεν επηρεάστηκαν από τον αν είχαν ή όχι αδέλφια. Η ερευνήτρια Donna Bobbitt-Zeher, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι πρέπει να ανησυχεί κάποιος ότι αν δεν έχει αδερφό δεν θα μάθει πώς να είναι κοινωνικός. Σύμφωνα με την ίδια καθώς οι οικογένειες μικραίνουν σε αριθμό μελών, υπάρχει ανησυχία σχετικά με την επίπτωση στην κοινωνία της κατάστασης να μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς αδέρφια. Υπάρχει φόβος ότι ενδεχομένως τα μοναχοπαίδια θα έχουν κάποια έλλειψη, καθώς δεν μαθαίνουν κοινωνικές δεξιότητες μέσω της επαφής με αδέρφια. Τα παιδιά άλλωστε επικοινωνούν μεταξύ τους στο σχολείο, συμμετέχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες και κοινωνικοποιούνται εντός και εκτός αυτού.

Πηγή: www.dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας