Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:06:31 +0200 Τα περισσότερα νήπια ενθουσιάζονται όταν τους ανακοινώνεις πως θα πάνε ταξίδι «με το αεροπλάνο». Tips για ήσυχους ταξιδιώτες Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο 470 900
Τα περισσότερα νήπια ενθουσιάζονται όταν τους ανακοινώνεις πως θα πάνε ταξίδι «με το αεροπλάνο» αλλά δυστυχώς αυτός ο ενθουσιασμός δεν είναι αρκετός για να τα κρατήσει ήσυχα καθόλη τη διάρκεια της πτήσης. Ένα μικρό παιδί δεν έχει την υπο...

Πώς γίνεται να φτάσουμε οικογενειακώς στον προορισμό μας χωρίς να κλονιστεί η ψυχραιμία η δική μας αλλά και των συνεπιβατών;

Λίγο καιρό πριν από το προγραμματισμενο ταξίδι πηγαίνουμε μια βόλτα μαζί με το παιδί στο αεροδρόμιο. Του δείχνουμε τον κόσμο που περιμένει στη σειρά, τις βαλίτσες, τα αεροπλάνα που απογειώνονται και προσγειώνονται, τα καταστήματα. Το αφήνουμε να καταγράψει την ατμόσφαιρα και το κλίμα που επικρατεί και του εξηγούμε τι θα πρέπει να κάνει μέχρι να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Αν δεν προλάβουμε να το ξεναγήσουμε στο αεροδρόμιο, του περιγράφουμε με ενθουσιασμό πώς ακριβώς θα είναι το ταξίδι. Βλέπουμε μαζί ταινίες με αεροπορικά ταξίδια, προετοιμάζουμε και καθησυχάζουμε το παιδί: τα περισσότερα νήπια κλαίνε στο αεροπλάνο επειδή τρομάζουν από το θόρυβο και την ένταση της ταχύτητας στην απογείωση.

Όσο περιμένουμε για την επιβίβαση στο αεροπλάνο δεν περιορίζουμε το παιδί στο καρότσι. Το αφήνουμε να τρέξει, να παίξει, να ψωνίσει παιχνίδια, περιοδικά και βιβλία για την πτήση. Με λίγα λόγια το ενθαρρύνουμε να...κουραστεί. Είναι παράλογο να απαιτούμε από τόσο μικρά παιδιά να παραμένουν καθηλωμένα πρώτα στα καροτσάκια τους και μετά στο κάθισμα του αεροπλάνου για τόσες ώρες.

Εφοδιαζόμαστε με «έξυπνα» παιχνίδια για το ταξίδι. Προτιμάμε πίνακες ζωγραφικής, βιβλία με εικόνες  που ξεδιπλώνουν και γενικά ο,τιδήποτε δεν περιέχει μικρά κομμάτια. Αποφεύγουμε τα πάζλ εκτός αν δεν μας πειράζει να περάσουμε την πτήση γονατιστοί στον διάδρομο ψάχνοντας ένα κομμάτι.

Παίρνουμε μαζί μας αλλαξιές για το αεροπλάνο, τόσο για το παιδί, όσο και για μας. Οι αναταράξεις μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες και δεν θα θέλαμε να μείνετε λερωμένοι μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Βάζουμε όλα όσα χρειαζόμαστε σε μια μικρή χειραποσκευή που θα μπορούμε να πάρουμε μαζί μας στο αεροπλάνο και να κρατήσουμε κάτω από το κάθισμά μας. 

Σε πολλά sites για ταξίδια προτείνουν να παίρνουμε στο αεροπλάνο το καθισματάκι του αυτοκινήτου. Πολλά παιδιά έχουν συνηθίσει να κοιμούνται στο καθισματάκι τους και αυτό θα δευκολύνει πολύ και τη δική μας άνεση στο ταξίδι.

Παίρνουμε μαζί μας τα αγαπημένα του παιχνίδια, τα  βιβλία και τα DVD που ξέρουμε ότι μπορούν να του αποσπάσουν την προσοχή ή να τα ξαναδεί και δεύτερη φορά.

Δίνουμε πιπίλα ή ένα χλιαρό τσάι για να μην το πονέσουν τα αυτιά του στην απογείωση και στην προσγείωση.

 Τι να διαβάσεις:
http://www.goodlittletraveler.com/

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας