Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:08:40 +0200 Το πιο μικρό μωρό που γεννήθηκε στη Γερμανία και ζύγιζε μόλις 275 γραμμάρια κατάφερε να επιζήσει. Επέζησε πρόωρο βάρους 275 γραμμαρίων

Επέζησε πρόωρο βάρους 275 γραμμαρίων

Επέζησε πρόωρο βάρους 275 γραμμαρίων 470 900
Τον Ιούνιο γεννήθηκε στην Γερμανία ένα αγοράκι που ζύγιζε μόλις 275 γραμμάρια. Το μωρό κατάφερε να επιζήσει και να γίνει το μικρότερο μωρό του κόσμου!

Είναι το μικρότερο πρόωρο μωρό που επέζησε ποτέ.  Γεννήθηκε 15 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία τοκετού και ζύγιζε μόλις 275 γραμμάρια. Με δελτίο τύπου που δημοσίευσε το πανεπιστημιακό μαιευτήριο της πόλης Gottingen στις 4/3 ανακοινώθηκε πως το μωρό βγήκε από το νοσοκομείο έχοντας συμπληρώσει τους 6  πρώτους μήνες της ζωής του στην εντατική. «Πρόωρα νεογνά κάτω από 350 γραμμάρια συνήθως δεν έχουν καμία ελπίδα» δηλώνει ο δρ Στέφαν Ζέελιγκερ, ο νεογνολόγος που φρόντισε να συμβεί αυτό το μικρό θαύμα της φύσης και της επιστήμης. «Είμαστε πολύ τυχεροί που επέζησε αποφεύγοντας όλες τις πιθανές επιπλοκές. Τέτοιο περιστατικό δεν είχα ξανασυναντήσει. Ηταν μεγάλη η τύχη μας...» λέει με εμφανή ικανοποίηση. Το αγοράκι γεννήθηκε πέρυσι τον Ιούνιο κατά την 25η εβδομάδα της κύησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Γκέτινγκεν. Το νεογνό παρέμεινε για έξι μήνες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, από την οποία βγήκε το Δεκέμβριο όταν το βάρος του έφτασε τα 3,7 κιλά.

Πηγή: www.med.uni-goettingen.de

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας