Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2020-01-15 15:17:06 +0200 6 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζουμε όσο το μωρό μεγαλώνει. Η ανάπτυξη του μωρού σε 6 σημεία

Η ανάπτυξη του μωρού σε 6 σημεία

Η ανάπτυξη του μωρού σε 6 σημεία 470 900
Άρθρο από Στέλιος Μαντούδης
Η ανάπτυξη του μωρού μπορεί να υπακούει σε κάποιο βασικό διάγραμμα όμως ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

- Η εξέλιξη έχει σημασία και όχι ο χρόνος. Τα μωρά προχωρούν με βάση κάποια στάδια ανάπτυξης, κάθε ένα με τον δικό του ρυθμό. Δεν έχει νόημα να συγκρίνεις το μωρό σου με άλλα συνομήλικα ή λίγο μεγαλύτερα, παρά μόνο με τον εαυτό του όπως ήταν έναν μήνα πριν. Μην μπαίνεις στη διαδικασία του ανταγωνισμού με συγγενείς ή φίλες για το ποιό μωρό περπάτησε νωρίτερα.

- Η ανάπτυξη κάθε μωρού ακολουθεί έναν διαφορετικό ρυθμό, τον δικό της.

- Στο διάγραμμα ανάπτυξης του μωρού αυτή απεικονίζεται ως μια ομαλή, ήπια διαδικασία. Όμως δεν είναι πάντα έτσι. Μερικά μωρά μεγαλώνουν σε εκρήξεις και παύσεις. Άλλα αναπτύσσονται ομαλά σε ύψος και βάρος καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου χρόνου.

- Αν ένα μωρό είναι άρρωστο η ενέργειά του διοχετεύεται στη θεραπεία και όχι στην ανάπτυξή του. Αυτή η καθυστέρηση θα αναπληρωθεί αμέσως μόλις γίνει καλά.

- Τα μωρά που θηλάζουν αναπτύσσονται διαφορετικά από τα μωρά που τρέφονται με γάλα σε σκόνη.

- Ακόμα και τα μωρά που δείχνουν «παχουλά» συνήθως μετά τον 6ο μήνα αδυνατίζουν από μόνα τους καθώς η κινητική τους ανάπτυξη «καίει» περισσότερες θερμίδες.
Η ανάπτυξη του μωρού σας γίνεται μέρα με τη μέρα. Απολαύστε αυτές τις στιγμές. Κάθε μέρα με το μωρό σας θα είναι και διαφορετική!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας