Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:18:14 +0200 Τεράστια επιτυχία σημείωσε από την πρώτη ως την τελευταία ώρα η 5η επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό, με θέμα: “Μαμά, ΜΠΟΡΕΙΣ! - Η ενημέρωση και η υποστήριξη βοηθούν τον θηλασμό να πετύχει” Μαμά, ΜΠΟΡΕΙΣ!

Μαμά, ΜΠΟΡΕΙΣ!

Μαμά, ΜΠΟΡΕΙΣ! 470 900
Τεράστια επιτυχία σημείωσε από την πρώτη ως την τελευταία ώρα η 5η επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό, με θέμα: “Μαμά, ΜΠΟΡΕΙΣ! - Η ενημέρωση και η υποστήριξη βοηθούν τον θηλασμό να πετύχει”
Tο άρτια επιστημονικό, αλλά ταυτόχρονα κατανοητό πρόγραμμα της ημερίδας, παρακολούθησαν ενεργά περισσότερα από 400 άτομα (337 εγγεγραμμένοι), ανάμεσά τους αρκετοί φοιτητές, εντυπωσιακά πολλοί επαγγελματίες από διάφορους τομείς της υγείας αλλά και πάρα πολλά ζευγάρια και γονείς (νυν και μέλλοντες), εγκυμονούσες, θηλάζουσες (αρκετές μαζί με τα μωρά τους!), ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή νεαρών μπαμπάδων, υποστηρικτικών γιαγιάδων (!) και φίλων του θηλασμού!

Το μεγάλο αμφιθέατρο του Π.Γ.Νοσοκομείου "Αττικόν" ήταν κατάμεστο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα θηλασμού, γαλουχίας, μητρότητας αλλά και μεγάλη ανάγκη για έγκυρη, επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση, ενημέρωση και υποστήριξη!

Μέσα από τις σπουδαίες εισηγήσεις των ομιλητών της ημερίδας, παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία από επιστημονικές έρευνες και μελέτες, χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες αλλά και ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις, ενώ το ενθαρρυντικό μήνυμα που ακούστηκε δυνατά από την εκδήλωση αυτή, ήταν "Μαμά, ΜΠΟΡΕΙΣ!", ακολουθώντας το σύνθημα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για το 2013 -όπως αυτό ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό WABA (World Alliance form Breastfeeding Action) που ήταν: “Υποστήριξη Θηλασμού: Κοντά στις μητέρες”.

Ζωηρή ήταν η συμμετοχή του κοινού καθ' όλη τη διάρκεια της Ημερίδας, όταν μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων είχε τη δυνατότητα να θέτει ερωτήματα προς τους ομιλητές. Οι έγκριτοι επιστήμονες, (παιδίατροι, μαίες και σύμβουλοι θηλασμού) που πλαισίωσαν τις συνεδρίες, έδωσαν απαντήσεις στα διάφορα -άλλοτε συχνά και άλλοτε ιδιαίτερα- ερωτήματα που δέχτηκαν, ρίχνοντας ταυτόχρονα φως στις πτυχές που βοηθούν στην επιτυχία του μητρικού θηλασμού ενώ μέσα από ανοιχτή συζήτηση ακούστηκαν σημαντικές τοποθετήσεις!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας