Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:06:32 +0200 Εξασφαλίστε του το δικαίωμα να μετακινείται προστατευμένο. Ασφάλεια στο αυτοκίνητο

Ασφάλεια στο αυτοκίνητο

Ασφάλεια στο αυτοκίνητο 470 900
Πώς πρέπει να κάθεται το παιδί όταν μετακινείται με αυτοκίνητο και ποιό είναι το κατάλληλο καρεκλάκι ασφαλείας

Η θέση μου στο αυτοκίνητο
Στο αυτοκίνητο το μωρό πρέπει να κάθεται πάντα στο μέσον του πίσω καθίσματος  σε ειδικό κάθισμα ασφαλείας για μωρά. Το ειδικό κάθισμα προφυλάσσει το παιδί σε περίπτωση ατυχήματος, απαλλάσσει τον οδηγό από την επίβλεψή του και δίνει μαθήματα σωστής οδικής συμπεριφοράς στο μέλλοντα οδηγό, στο παιδί. Επίσης δεν επιτρέπει στο παιδί να βγάλει το κεφάλι ή το χέρι του έξω από το παράθυρο και να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Ο νέος ελληνικός ΚΟΚ επιβάλλει τη χρήση ειδικού καθίσματος για παιδιά και για την ασφάλειά τους, απαγορεύει να κάθονται στο κάθισμα του συνοδηγού παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Όσα παιδιά έχουν ύψος μέχρι ενάμιση μέτρο επιβάλλεται να κάθονται σε ειδικό παιδικό κάθισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ατυχήματος με συνέπεια το θάνατο του παιδιού, ο γονιός που αμέλησε να το προστατεύσει παραπέμπεται στο δικαστήριο. 

Πώς επιλέγουμε καρεκλάκι ασφαλείας
-Τα καθισματάκια ασφαλείας είναι κυρίως ευρωπαϊκής προέλευσης και η ένδειξη ECE R44 αποδεικνύει ότι είναι κατασκευασμένα με βάση τις σωστές προδιαγραφές. 
-Κυκλοφορούν στο εμπόριο σε τέσσερις κατηγορίες 0, 1, 2 και 0-1, από τις οποίες η πιο πρακτική είναι ίσως η τελευταία που καλύπτει τις ηλικίες από 0 ως 5 περίπου χρόνων. 
- Για τη μέγιστη δυνατήξ ασφάλεια, το κάθισμα πρέπει να ταιριάζει στη σωματική διάπλαση και στην ηλικία του παιδιού, να του εξασφαλίζει άνεση χωρίς να αφήνει πολύ κενό χώρο γύρω του, να ρυθμίζονται εύκολα οι ζώνες του και να στηρίζει καλά το παιδί ώστε να προστατεύεται το κεφάλι του σε περίπτωση ατυχήματος. 
-Είναι βολικό να έχει κάλυμμα που βγαίνει και πλένεται και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις για να μη ζεσταίνει το παιδί το καλοκαίρι. 
-Επιλέξτε το καθισματάκι που αρμόζει στο αυτοκίνητό σας και τοποθετήστε το ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης του. Για την ασφάλειά του, μην αφήνετε το παιδί μόνο του στο αυτοκίνητο.
-Ποτέ μην κρατάτε το μωρό σας στα γόνατα σε οποιαδήποτε θέση του αυτοκινήτου, γιατί σε περίπτωση σύγκρουσης, λόγω αδράνειας, το μωρό αποκτά βάρος μερικών εκατοντάδων κιλών και είναι αδύνατον να συγκρατηθεί.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας