Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2015-10-30 20:08:58 +0200 Η διατροφή της εγκύου διαμορφώνει την καλή υγεία και δημιουργεί αισιόδοξους χαρακτήρες. Σωστή διατροφή για αισιόδοξα μωρά

Σωστή διατροφή για αισιόδοξα μωρά

Σωστή διατροφή για αισιόδοξα μωρά 470 900
Η διατροφή της εγκύου διαμορφώνει την καλή υγεία και δημιουργεί αισιόδοξους χαρακτήρες

Σύμφωνα με την Προγεννητική Αγωγή, οι παράγοντες που θα επιτρέψουν στο παιδί να διαμορφώσει καλή υγεία, νευρική ισορροπία και αισιόδοξο χαρακτήρα, εντοπιζόμενοι  στην εμβρυϊκη του ακόμη ζωή, είναι οι εξής: διατροφή, αναπνοή, εναλλαγή δραστηριότητας και ανάπαυσης, αποφυγή συγκεκριμένων κινδύνων (τσιγάρο, οινόπνευμα, ναρκωτικά κλπ) από τη μαμά.

Διατροφή, αναπνοή, εναλλαγή δραστηριότητας και ανάπαυσης, αποφυγή συγκεκριμένων κινδύνων (τσιγάρο, οινόπνευμα, ναρκωτικά κλπ) από τη μαμά, είναι τα βασικότερα από αυτά. Μέσω του πλακούντα, το έμβρυο προσλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται για να δημιουργηθεί το σώμα του. Τα υλικά μεταφέρονται με το αίμα της μαμάς. Το ιδανικό –ισχυρίζονται οι ειδικοί της προγεννητικής αγωγής- είναι η υποψήφια μαμά και ο πατέρας, να υιοθετήσουν συνήθειες υγιεινής διατροφής πολύ πριν αποφασίσουν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. 

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα συνιστάται να εφαρμόζει τα εξής:
-Να τρώει όχι για δυο, αλλά δύο φορές καλύτερα
-Να εμπλουτίσει την διατροφή της με φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ωμούς ξηρούς καρπούς, αλλά και δημητριακά ολικής αλέσεως (πλιγούρι, τραχανά, αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί μαύρο, ζυμαρικά κ.α.)
-Να λαμβάνει τις απαραίτητες πρωτείνες από τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια, τους ωμούς ξηρούς καρπούς, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά και λιγότερο από το κρέας και τα πουλερικά.
-Να εντάξουν στην διατροφή τους, εκείνη και ο πατέρας, τα ψάρια, που περιέχουν τα Ω3 λιπαρά οξέα, «αναγκαία για την ανάπτυξη του μεγάλου εγκεφάλου του ανθρώπινου μωρού» (δρ. M. Odent). 2 έως 3 φορές την εβδομάδα.
-Να πίνουν νερό εκτός γευμάτων και να λαμβάνουν τα συμπληρώματα που θα τους υποδείξει ο γυναικολόγος
-Η προγεννητική αγωγή δεν δίνει έμφαση μόνο στο τι τρώμε, αλλά και στις διατροφικές συνήθειες που έχουμε συνολικά, δηλαδή στο πώς τρώμε. Η έγκυος λοιπόν πρέπει:
-Να μασάει καλά τις τροφές της, ώστε με τη συμμετοχή του σάλιου να γίνεται καλύτερα η πρόσληψη των ζωτικών ενεργειών της τροφής
-Να συνηθίσει να παίρνει τα γεύματά της με χαρά και ευγνωμοσύνη, πράγμα που θα το κληροδοτήσει στο παιδί  που κυοφορεί. Αυτό συμβαίνει γιατί το έμβρυο αισθάνεται τα συναισθήματα αλλά και τις οσμές και τις γεύσεις των τροφών που τρώει η μαμά. Τα σχετικά μόρια, καθώς διαλύονται στο αμνιακό υγρό, διεγείρουν τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα εκείνο καταγράφει τα ερεθίσματα που λαμβάνει και τα αξιοποιεί στη συνέχεια της ζωής του. Εξάλλου, τις ίδιες γεύσεις και οσμές θα τις «ξανασυναντήσει» και στο γάλα της μαμάς!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας