Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2018-06-11 17:46:53 +0300 Τα παιδιά έχουν την τάση να χτυπάνε. Τι πρέπει να γνωρίζουμε, πότε ένα χτύπημα είναι σοβαρό και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που συμβεί κάτι; Χτύπησε το παιδί μας! Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε;

Χτύπησε το παιδί μας! Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε;

Χτύπησε το παιδί μας! Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε; 470 900
Τα παιδιά έχουν την τάση να χτυπάνε. Τι πρέπει να γνωρίζουμε, πότε ένα χτύπημα είναι σοβαρό και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που συμβεί κάτι;

Τα μωρά και τα νήπια είναι επιρρεπή στα ατυχήματα. Κυλούν από κρεβάτια ή καναπέδες, πέφτουν από ψηλές καρέκλες, καροτσάκια, καθίσματα αυτοκινήτων ή κούνιες. Είναι αλήθεια πως μπορούμε να βρούμε πάνω τους χτυπήματα και μελανιές κάθε είδους!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όταν πέφτει το παιδί μας είναι να είμαστε ήρεμοι. Οι περισσότερες πτώσεις δεν είναι σοβαρές. Τα παιδιά είναι πολύ ανθεκτικά. Τα χτυπήματα μπορεί να φαίνονται χειρότερα απ’ ότι είναι πραγματικά, και συνήθως δεν απαιτούν επίσκεψη σε κάποιο γιατρό ή στα επείγοντα!

Για ποια χτυπήματα πρέπει να ανησυχούμε;

Η πιο συνηθισμένη πτώση για ένα μωρό είναι το να κυλήσει από το κρεβάτι ή τον καναπέ, ή να πέσει από ένα παιδικό κάθισμα ή καροτσάκι. Αυτές οι πτώσεις είναι συνήθως μόνο από 50 έως 60 εκατοστά σε ύψος, και σχεδόν ποτέ δεν καταλήγουν σε κάποιον σημαντικό τραυματισμό, ακόμη και αν τύχει το μωρό να πέσει σε κάποια σκληρή επιφάνεια. 

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα ένα αντικείμενο να πέσει από ένα τραπέζι ή κάποιο άλλο έπιπλο πάνω στο μωρό. Τις περισσότερες φορές ούτε αυτό θα καταλήξει σε κάποιο σοβαρό τραυματισμό!

Πολλά νήπια πέφτουν ενώ τρέχουν και χτυπούν το κεφάλι τους σε ένα αντικείμενο ή στο πάτωμα. Αν δεν υπάρχει μεγάλη ή βαθιά πληγή που να χρειάζεται ράμματα, πιθανώς δεν χρειάζεται να πάμε σε κάποιον γιατρό. Προσοχή όμως, αν το παιδί πέσει από ύψος μεγαλύτερο του ενός μέτρου, όπως για παράδειγμα από κάποιον πάγκο, μια ψηλή καρέκλα, ένα τραπέζι ή την αλλαξιέρα, τότε μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά. 

Τι να κάνετε αν πέσει το παιδί σας 

  • Ηρεμήστε το και παρηγορήστε το. Εσείς θα πρέπει να μείνετε ήρεμοι και μην πανικοβληθείτε. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να χαλαρώσει, ώστε να εσείς να μπορέσετε να αξιολογήσετε καλύτερα την κατάσταση του. 
  • Μην βιαστείτε να επικοινωνήσετε με το γιατρό ή να καλέσετε ασθενοφόρο. 
  • Ελέγξτε τα άκρα, το κεφάλι και το σώμα του παιδιού για τυχόν μώλωπες, ερυθρότητα, οιδήματα ή γρατζουνιές. Δείτε όλο το σωματάκι του. Αν δε δείτε κάποιο οίδημα ή μεγάλες και βαθιές γρατζουνιές στο κεφάλι ή στο σώμα, πιθανόν να μην υπάρχει σοβαρός τραυματισμός.
  • Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί κουτσαίνει ή το πρήξιμο δεν υποχωρεί μετά από κάποιες ώρες, θα πρέπει να το πάτε στο γιατρό. 
  • Ελέγξτε πολύ διεξοδικά για τραυματισμό στο κεφάλι. 

Πηγή: askdrsears.com

Σχετικά Άρθρα

Τραυματισμός Δοντιού
Τραυματισμοί στο μάτι
Σοκ μετά από τραυματισμό

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας