Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2018-06-12 18:16:51 +0300 Αγαπάμε το καλοκαίρι, όμως μαζί με αυτό έρχονται τα έντομα και… τα τσιμπήματά τους! Πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας; Τσιμπήματα εντόμων: Τι πρέπει να κάνουμε;

Τσιμπήματα εντόμων: Τι πρέπει να κάνουμε;

Τσιμπήματα εντόμων: Τι πρέπει να κάνουμε; 470 900
Αγαπάμε το καλοκαίρι, όμως μαζί με αυτό έρχονται τα έντομα και… τα τσιμπήματά τους! Πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας;

Είναι λογικό να είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στα έντομα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Γι’ αυτό το λόγο καλό θα είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα είδη των τσιμπημάτων. 

Τα τρία βασικά είδη των τσιμπημάτων

Τσιμπήματα αράχνης

Πως τα αναγνωρίζουμε: Αυτά ίσως είναι κατά τα μεγαλύτερα τσιμπήματα. Το τσίμπημα της αράχνης δημιουργεί έναν μεγάλο κυκλικό ερεθισμό, στον οποίο είναι φανερό το σημείο δαγκώματος. Πρήζονται και είναι ερεθισμένα για αρκετές μέρες. Πολλές φορές είναι και επώδυνα. Μπορούν να είναι από ένα έως πέντε ή δέκα, συχνά σε ευθεία γραμμή ή σε μια περιορισμένη περιοχή του σώματος. Οι αράχνες συχνά ταξιδεύουν από το ένα τμήμα του σώματος μας στο άλλο τη νύχτα. Το αρχικό δάγκωμα είναι συχνά επώδυνο, αλλά όχι πάντα.

Τσιμπήματα ψύλλων

Πως τα αναγνωρίζουμε: Αυτά συνήθως εμφανίζονται σε μεγαλύτερο αριθμό από τα δαγκώματα των αράχνης, και κατά κύριο λόγο εμφανίζονται στα πόδια (και στην περιοχή της πάνας για να σέρνουν και να κάθονται τα βρέφη). Συνήθως δεν πονάνε τη στιγμή του τσιμπήματος αλλά με την ώρα προκαλούν όλο και μεγαλύτερο κνησμό. Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στα τσιμπήματα ψύλλων και πιο πιθανά σημεία για να τα αποκτήσουμε είναι σε σπίτια με κατοικίδια ζώα, παραλίες (ψύλλοι άμμου) και πάρκα.

Τσιμπήματα κουνουπιών

Πως τα αναγνωρίζουμε: Τα κουνούπια μας τσιμπάνε συνήθως σε εκτεθειμένες περιοχές, όπως τα χέρια, πόδια, αστράγαλοι και λαιμός. Είναι συνήθως προφανείς, κόκκινα και δημιουργούν μεγάλο κνησμό.  

Τι μπορούμε να κάνουμε

Τα περισσότερα τσιμπήματα εντόμων είναι ακίνδυνα. Συνήθως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να δείτε έναν γιατρό για να προσδιορίσετε τι είδους τσιμπήματα μπορεί να είναι, επειδή η θεραπεία είναι η ίδια: ελαχιστοποιήστε τον κνησμό και αποφύγετε τη μόλυνση. Με τις κατάλληλες κρέμες δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Βέβαια σ’ αυτό το σημείο είναι καλό να τονίσουμε πως προτιμότερη είναι η πρόβλεψη. Αποφύγετε χώρους κοντά σε στάσιμο νερό και προσπαθήστε να ψεκάζεστε με τα κατάλληλα βιολογικά σκευάσματα για αποφυγή των τσιμπημάτων. 

Πηγή: askdrsears.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας