Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2018-05-18 15:14:42 +0300 Όσο συναρπαστικό και να ακούγεται, η προετοιμασία του παιδικού δωματίου μπορεί να γίνει μια απαιτητική δουλειά. Το Παιδικό Δωμάτιο: Ό, τι χρειάζεται να γνωρίζετε!

Το Παιδικό Δωμάτιο: Ό, τι χρειάζεται να γνωρίζετε!

Το Παιδικό Δωμάτιο: Ό, τι χρειάζεται να γνωρίζετε! 470 900
Όσο συναρπαστικό και να ακούγεται, η προετοιμασία του παιδικού δωματίου μπορεί να γίνει μια απαιτητική δουλειά.

Το παιδικό δωμάτιο δεν πρόκειται για ένα ακόμη δωμάτιο του σπιτιού, είναι ΤΟ δωμάτιο του σπιτιού, το δωμάτιο της χαράς! Εκεί, που το παιδί σας θα παίζει, θα μπουσουλάει, θα ονειρεύεται και θα σας ξυπνά μέσα στη νύχτα!  Οπότε, η προετοιμασία του είναι πολύ σημαντική! Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι θα είναι όμορφο, ασφαλές, άνετο και οικονομικό. Για όλους εσάς που ετοιμάζεστε να γίνεται γονείς, καλό είναι να κοιτάξετε τη λίστα που ακολουθεί!

Παιδικό δωμάτιο και ασφάλεια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο νου, είναι να βεβαιωθείτε ότι το παιδικό δωμάτιο είναι ασφαλές! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις γωνίες! Τα καλώδια για παράδειγμα μπορεί να αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο, αν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την κούνια. Σιγουρευτείτε ότι τέτοια αντικείμενα είναι μακριά και σημεία που δεν τα φτάνει το μωρό. 

Αν και τα λούτρινα ζωάκια αποτελούν αγαπημένη παρέα για το βράδυ, καλό είναι αν το μωρό είναι πολύ μικρό να αποφεύγονται, καθώς υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας. Ακόμα, έπιπλα, εικόνες, καθρέφτες και λάμπες θα πρέπει να στερεωθούν στους τοίχους, να τοποθετηθούν  προστατευτικά στις γωνίες και τα καλώδια να βρίσκονται εκτός της εμβέλειας του μωρού. Ενώ, το δωμάτιο θα πρέπει να αδειάσει από μικρά αντικείμενα, τα οποία μπορεί να καταπιεί το μωρό!  

Αποφύγετε άχρηστα αντικείμενα

Είναι λογικό ως μέλλουσες μανούλες να έχετε την τάση να αγοράσετε πράγματα, όμως καλό είναι να αποφύγετε κάποιες αγορές. Όπως η παραδοσιακή αλλαξιέρα. Πρόκειται για ένα έπιπλο που θα χάσει πολύ σύντομα την χρηστική του αξία. Αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε κάποια συρταριέρα, αφού προσθέσετε κάποια προστατευτικά. Έτσι, και θα βολευτείτε και το έπιπλο θα χρησιμοποιηθεί από το παιδί και στα εφηβικά του χρόνια. 

Τα έπιπλα που αξίζουν

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι το νούμερο ένα αντικείμενο, στο οποίο θα πρέπει να επενδύσετε είναι μια καλή κούνια. Η ασφάλεια και η κατασκευή των παιδικών κρεβατιών υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο και επομένως πρέπει να πληρούνται τα πρότυπα ασφάλειας για όλα τα νεογνά. Μπορεί να εξοικονομήσετε χρήματα με το να δανειστείτε μια κούνια από φίλους, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να αποκτήσετε ένα κρεβάτι που δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά πρότυπα ασφαλείας.

Επίσης, πολλές μητέρες θεωρούν πολύ χρήσιμες τις κουνιστές καρέκλες. Είναι ιδανικές για τον θηλασμό και αργότερα το τάισμα με μπιμπερό, το νανούρισμα και την ανάγνωση παραμυθιών. Καλό θα είναι η καρέκλα να είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε αργότερα να χρησιμοποιηθεί σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα

Αν είστε από τις μαμάδες που επιθυμούν να μη γνωρίζουν το φύλο του μωρού, τότε χρησιμοποιείστε ουδέτερα χρώματα για το παιδικό δωμάτιο και να προσθέστε κάποιες αγορίστικες ή κοριτσίστικες πινελιές στη συνέχεια. Και με όλα τα δώρα που θα λάβετε από φίλους και οικογένεια, αυτό μάλλον δε θα είναι δύσκολη δουλειά! 

Πηγή: cafemom.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας