Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-12-06 14:19:25 +0200 Ο θηλασμός αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό του μωρού Το μητρικό γάλα αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα μωρά

Το μητρικό γάλα αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα μωρά

Το μητρικό γάλα αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα μωρά 470 900
Ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό του μωρού αποτελεί ο θηλασμός, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Το μητρικό γάλα αποτελεί την καλύτερη ασπίδα για τον οργανισμό του νεογέννητου, σύμφωνα με νέες οδηγίες και έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο μητρικός θηλασμός ενδυναμώνει τη συναισθηματική σύνδεση μητέρας και βρέφους, βοηθώντας στη διαμόρφωση υγιούς προσωπικότητας, ενώ παράλληλα προστατεύει το παιδί από πολλές ασθένειες.

Το μητρικό γάλα, ως ζωντανός ιστός με αμυντικούς παράγοντες, προστατεύουν το παιδί που θηλάζει από οξείες λοιμώξεις στο αυτί, ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), διάρροιες και εμετοί, άσθμα, παιδική παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και εντεροκολίτιδες στα πρόωρα βρέφη.

Ακόμη και αν η ποσότητα μητρικού γάλακτος είναι μικρή, ωστόσο έχει μεγάλη αξία λόγω των ανοσοσφαιρινών και των ανοσοποιητικών παραγόντων που περιέχει. Οι ανοσοσφαιρίνες καλύπτουν το βλεννογόνο του εντέρου και εμποδίζουν την απορρόφηση αλλεργιογόνων παραγόντων, προστατεύοντας το μωρό από άσθμα, εκζέματα, αναιμία και μικροαιμορραγίες.

Επίσης, το μητρικό γάλα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη φυσιολογική ανάπτυξη του μωρού, στις σωστές αναλογίες λευκωμάτων, λιπών, υδατανθράκων, αλάτων και βιταμινών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μωρά που θηλάζουν αναπτύσσουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, ενώ διάφορες ουσίες που περιέχονται στο μητρικό γάλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου. Το μητρικό γάλα βοηθά επίσης τα παιδιά να κοιμούνται ήρεμα και συμβάλλει στην καλύτερη πέψη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο ΠΟΥ συνιστά στις νέες μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους μια ώρα μετά τον τοκετό.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας