Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-09-14 11:51:37 +0300 Μοιάζουν με συμπτώματα περιόδου αλλά μπορεί να είναι και εγκυμοσύνης Τα 14 πιο συνηθισμένα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Τα 14 πιο συνηθισμένα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Τα 14 πιο συνηθισμένα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης 470 900
Ήδη πριν από το τεστ, μπορεί να παρουσιαστούν ορισμένα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης που θα σας βάλουν σε υποψίες.

Εδώ και κάποιο καιρό προσπαθείτε να κάνετε παιδί με το σύντροφό σας. Είστε ανά πάσα στιγμή έτοιμη να πάτε στο φαρμακείο για να αγοράσετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Υπάρχουν όμως κάποια πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης (πριν από την καθυστέρηση του κύκλου) για να σας υποψιάσουν ότι ίσως οι προσπάθειές σας έπιασαν τόπο;

Δυσκολία στην αναπνοή

Μήπως ξαφνικά κουράζεστε ενώ ανεβαίνετε τα σκαλιά; Ίσως είναι ένδειξη εγκυμοσύνης. Το έμβρυο που αρχίζει και σχηματίζεται χρειάζεται οξυγόνο, αφήνοντας λιγότερο για σένα. Μάλιστα το σύμπτωμα αυτό μπορεί να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κυρίως όσο το έμβρυο μεγαλώνει και αρχίζει να πιέζει πνεύμονες και διάφραγμα.

Πόνος στο στήθος

Πονάτε όταν προσπαθείτε να φορέσετε το σουτιέν σας. Το στήθος σας έχει αρχίσει να μεγαλώνει και οι θηλές να σκουραίνουν. Το βαρύ στήθος είναι από τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης.

Κούραση

Ξαφνικά νιώθετε κούραση και υπνηλία. Ίσως είναι η αντίδραση του οργανισμού στις αυξανόμενες ορμόνες σας.

Ναυτία

Οι περισσότερες έγκυες αρχίζουν να νιώθουν ναυτία από την 6η εβδομάδα, ωστόσο σε κάποιες οι ναυτίες μπορούν να ξεκινήσουν και νωρίτερα και να διαρκέσουν όλη την ημέρα (πρωί, μεσημέρι και βράδυ). Συνήθως το σύμπτωμα αυτό υποχωρεί στην αρχή του δεύτερου τριμήνου. Στο μεταξύ, προσπαθήστε να τρώτε τροφές που μαλακώνουν το στομάχι, όπως κρακεράκια και φρυγανιές.

Αυξημένη Ούρηση

Ήδη από τους πρώτες μέρες, μπορούν να αυξηθούν οι επισκέψεις στην τουαλέτα, κυρίως λόγω της μεταβολής των ορμονών.

Πονοκέφαλοι

Από τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι οι πονοκέφαλοι, αποτέλεσμα της μεταβολής των ορμονών. Για το ενδεχόμενο να είστε όντως έγκυος, προσέξτε με τη χρήση των αναλγητικών και ρωτήστε το φαρμακοποιό ποιο αναλγητικό ενδείκνυται για την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Πόνοι στην πλάτη

Μήπως πονάτε χαμηλά στην πλάτη, ενώ παλιά δεν είχατε τέτοιο πρόβλημα; Δυστυχώς πρόκειται για ένα σύμπτωμα που ίσως συνεχιστεί σε όλη την εγκυμοσύνη καθώς μεγαλώνει η κοιλιά σας και μετατοπίζεται το κέντρο βάρους.

Κράμπες

Εκτός από σύμπτωμα περιόδου, οι κράμπες είναι και σύμπτωμα εγκυμοσύνης.

Λαχτάρα για διάφορες γεύσεις

Ξαφνικά έχετε λαχτάρα για διάφορες γεύσεις που δεν σας άρεσαν παλιά, ή δεν σας αρέσουν γεύσεις που παλιά τρελαινόσασταν.

Δυσκοιλιότητα και φούσκωμα

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα χωρούσατε στο τζιν σας, ενώ τώρα αισθάνεστε φουσκωμένη και πρησμένη. Το πεπτικό σας σύστημα μπορεί επίσης να επιβραδυνθεί λόγω εγκυμοσύνης.

Αλλαγή στη Διάθεση

Οι συχνές μεταπτώσεις στη διάθεση είναι από τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης, λόγω των νέων ορμονών.

Αυξημένη θερμοκρασία

Αν μετράτε τη θερμοκρασία σας για να δείτε τις ημέρες της ωορρηξία σας και παρατηρήσετε πως για δύο συνεχόμενες εβδομάδες από την ημέρα της ωορρηξία η θερμοκρασία σας είναι ανεβασμένη, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε καταφέρει το στόχο σας!

Ζαλάδα

Πρόκειται για ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης που χρησιμοποιούν τακτικά στις ταινίες. Ο χαμηλός αιματοκρίτης και η χαμηλή πίεση μπορούν να προκαλέσουν ζαλάδα. Φροντίστε να τρώτε αρκετά και να πίνετε πολλά υγρά.

Σταγόνες αίματος

Σας ήρθε περίοδος αλλά φαίνεται κάπως περίεργη; Η ροή είναι μικρότερη από την συνηθισμένη και ήρθε λίγες μέρες νωρίτερα; Μπορεί να μην είναι περίοδος, αλλά η αιμορραγία που ίσως προκληθεί όταν το γονιμοποιημένο έμβρυο προσκολλάται στο τοίχος της μήτρας.

Πηγή: www.parenting.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας