Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2018-05-25 14:29:03 +0300 Τα θαλασσινά είναι ίσως ένα από τα τελευταία τρόφιμα που θα θέλουν να δοκιμάσουν τα παιδιά! Πώς μπορούμε όμως να τα εντάξουμε στη διατροφή τους χωρίς να δυσανασχετούν; Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τα θαλασσινά; Συμβουλές και μικρά μυστικά!

Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τα θαλασσινά; Συμβουλές και μικρά μυστικά!

Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τα θαλασσινά; Συμβουλές και μικρά μυστικά! 470 900
Τα θαλασσινά είναι ίσως ένα από τα τελευταία τρόφιμα που θα θέλουν να δοκιμάσουν τα παιδιά! Πώς μπορούμε όμως να τα εντάξουμε στη διατροφή τους χωρίς να δυσανασχετούν;

Τα ψάρια και τα θαλασσινά σίγουρα δεν είναι η αγαπημένη τροφή των παιδιών. Τις περισσότερες φορές οι γονείς ταλαιπωρούνται στην προσπάθειά τους να τα πείσουν να τα δοκιμάσουν. Τα λιπαρά όμως που περιέχουν τα ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και η πέστροφα είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών. Και επιλογές θαλασσινών όπως, οι γαρίδες, τα καβούρια και τα στρείδια μπορεί να αποτελέσουν ένα ευχάριστο γεύμα για όλη την οικογένεια. Τι κάνουμε λοιπόν; 

Τι είδους θαλασσινά πρέπει να τρώνε τα παιδιά; 

Τα παιδιά επιτρέπεται να τρώνε τα πάντα! Τα περισσότερα παιδιά δεν τα πάνε καλά με τα στρείδια ή ψάρια έντονα σε γεύση, όπως οι σαρδέλες. Βέβαια, κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσουν να τα τρώνε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τους δίνετε μία γεύση από ψάρια ή οστρακοειδή όταν τα τρώτε εσείς. Δώστε τους να δοκιμάσουν από το δικό σας πιάτο. ,Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσουν να γνωρίζουν τη γεύση τους χωρίς να αισθάνονται την πίεση ότι πρέπει να τα φάνε. Στη συνέχεια, μπορείτε να ενσωματώσετε κομμάτια θαλασσινών σε μακαρονάδες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν λιγότερο ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, επομένως τα ωμά θαλασσινά θα πρέπει να αποφεύγονται.

Κάντε τα να διασκεδάσουν!

Τι είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά; Η ακαταστασία, και ειδικότερα με την έγκριση των γονιών τους! Πείτε τους να σας βοηθήσουν στο μαγείρεμα! Το παιχνίδι με το φαγητό κανονικά δεν επιτρέπεται, αλλά σε ένα γεύμα με ψάρια και θαλασσινά ίσως και να είναι απαραίτητο! Δείξτε τους τις πρώτες ύλες, αφήστε τα να σας βοηθήσουν με τα απλά πράγματα, όπως το αλεύρωμα ενός ψαριού ή το ανακάτεμα. Η προετοιμασία και η κατανάλωση θαλασσινών μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά!  

Πώς να κάνετε τα θαλασσινά να φαίνονται πιο γευστικά!

Η εμφάνιση των ψαριών και των θαλασσινών δεν είναι το πιο δυνατό τους σημείο! Τα παιδιά συνήθως δε φοβούνται ούτε σοκάρονται στη θέα ενός μαγειρεμένου ψαριού. Τα στρείδια, οι γαρίδες και μύδια όμως είναι μια άλλη ιστορία! Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά από πού προέρχεται η τροφή μας. Βέβαια, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε με λευκά φιλέτα ψαριού, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αντικρίσουν ολόκληρο το ψάρι στο πιάτο τους!

Θέλετε το παιδί σας να αγαπά τα θαλασσινά; Συνεχίστε τις προσπάθειες!

Δεν είναι εύκολο για τα παιδιά να ενθουσιαστούν ξαφνικά με τις γαρίδες, και το σούσι δεν είναι για όλους. Αλλά υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, και αν συνεχίσετε να προσπαθείτε και να εισάγετε σταδιακά τα θαλασσινά στην καθημερινή σας διατροφή, το παιδί σας μπορεί σύντομα να αρχίσει να τα προτιμά!

Πηγή: coolmomeats.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας