Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2018-06-19 13:27:19 +0300 Η κολλητή σας έγινε μαμά και το μόνο που σκέφτεστε είναι να παίξετε με το μωρό! Όμως, πριν κάνετε οτιδήποτε περιμένετε λίγο και δείτε πως μπορείτε να είστε καλή φίλη για την μαμά κολλητή σας! Πώς να είστε καλή φίλη για την κολλητή σας που έγινε μαμά;

Πώς να είστε καλή φίλη για την κολλητή σας που έγινε μαμά;

Πώς να είστε καλή φίλη για την κολλητή σας που έγινε μαμά; 470 900
Η κολλητή σας έγινε μαμά και το μόνο που σκέφτεστε είναι να παίξετε με το μωρό! Όμως, πριν κάνετε οτιδήποτε περιμένετε λίγο και δείτε πως μπορείτε να είστε καλή φίλη για την μαμά κολλητή σας!

Ασφαλώς όλοι αγαπούν τα μωρά και εσείς δεν αποτελείτε εξαίρεση. Ειδικότερα, αν το μωρό για το οποίο μιλάμε είναι το παιδί της κολλητής σας. Η φίλη σας σίγουρα περνάει μια ενδιαφέρουσα, μοναδική αλλά και δύσκολη φάση στη ζωή της. Πώς μπορείτε να παραμείνετε μια καλή φίλη γι’ αυτή; Πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε τις νέες καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή της; 

Κανόνας no 1: Η κύρια ασχολία σας πρέπει να είναι η μαμά 

Το μωρό είναι ένα δευτερεύον θέμα για εσάς. Η προσοχή σας πρέπει να κινείται γύρω από τη φίλη σας. Μπορείτε προφανώς να κρατήσετε το μωρό, να παίξετε μαζί του, να προσφέρετε κάποια συμβουλή, μόνο εφόσον σας ζητηθεί. Αλλιώς, προσπαθήστε να ασχοληθείτε με τη φίλη σας. Αυτή τη στιγμή περνάει μία πολύ σημαντική φάση στη ζωής της. Ρωτήστε τη γι’ αυτή και για το πώς αισθάνεται.

Κανόνας no 2: Μη δίνετε συμβουλές εκτός αν σας ρωτήσουν

Είτε έχετε δικά σας παιδιά, είτε έχετε βοηθήσει στο μεγάλωμα των ανιψιών σας, είτε θυμάστε κάποια πράγματα από τις δικές σας προσωπικές εμπειρίες ως παιδί, δεν έχει καμία σημασία. Η κάθε μητέρα, όσο νέα μαμά και να είναι, ξέρει τι να κάνει με το μωρό της και δε χρειάζεται υποδείξεις. Θα θεωρηθεί αγένεια και ότι εισβάλετε σε πολύ προσωπικά θέματα. Προσπαθήστε να είστε υποστηρικτικές και να δώσετε τη συμβουλή σας μόνο εάν σας ζητηθεί. 

Κανόνας no 3: Βοηθήστε όσο μπορείτε

Κατά κανόνα, μία νέα μητέρα δεν προλαβαίνει να κάτσει ούτε δευτερόλεπτο. Το μωρό χρειάζεται συνεχόμενη επιτήρηση και η μητέρα δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου. Είναι εξαντλημένη και εσείς ως καλή φίλη πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας για να τη διευκολύνετε όσο καλύτερα μπορείτε. Δε χρειάζεται να καταπιαστείτε με πράγματα του μωρού. Και το πιο απλό έχει σημασία. Μπορείτε να πλύνετε τα πιάτα που βρίσκονται στο νεροχύτη, να συμμαζέψτε το σπίτι, να βάλετε τα ρούχα στο καλάθι με τα άπλυτα. Αγνοήστε τη όταν σας πει από ευγένεια να μην ασχοληθείτε με τις δουλείες του σπιτιού. Στην πραγματικότητα η φίλη σας χρειάζεται όσο περισσότερη βοήθεια γίνεται. 

Κανόνας no 4: Βγείτε έξω για δουλειές

Κάντε τη να φτιάξει μία λίστα με πράγματα που χρειάζεται, είτε από το φαρμακείο, είτε από το σούπερ μάρκετ. Μαζί με τις πάνες, τις κρέμες, τα είδη σπιτιού βάλτε στις σακούλες και κάτι μικρό για εκείνη. Έτσι, θα αισθανθεί και πάλι ο εαυτός της και σίγουρα θα σας χαρίσει ένα μεγάλο χαμόγελο. 

Κανόνας no 5: Προσφερθείτε να ξανάρθετε

Σίγουρα το πρόγραμμα μιας νέας μαμάς είναι τρελό. Σίγουρα κι εσείς έχετε χίλια πράγματα να φροντίσετε για τον εαυτό σας. Παρόλα αυτά, προσπαθήστε να βρείτε χρόνο και προτείνετε στη φίλη σας να ξαναπεράσετε την επόμενη μέρα για να προσέξετε για δύο λεπτά το μωρό, όταν η κολλητή σας θα θέλει να κάνει ένα μπάνιο ή απλά να ξεκουράσει για λίγο τα μάτια της. 

Κανόνας no 6: Ετοιμάστε φαγητό

Μαγειρέψτε κάτι για τη φίλη σας και αφήστε το ζεστό στο φούρνο. Μπορείτε να ετοιμάσετε και δύο- τρία παραπάνω γεύματα στο σπίτι σας και βάλτε τα στο ψυγείο της. Όλοι ξέρουμε πόσο χρόνο μας παίρνει το μαγείρεμα. Φανταστείτε αυτό, σε συνδυασμό με την εξάντληση και ένα μωρό που χρειάζεται διαρκή προσοχή! Τρομαχτικό; Βρείτε συνταγές τώρα! 

Κανόνας no7: Μη χάνεστε

Να στέλνετε συχνά μηνύματα. Όχι κάθε μέρα, γιατί κι αυτή θα τρέχει σαν τρελή αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ρωτήστε τη τι κάνει και πως περνάει. Μη ρωτήσετε τι κάνει το μωρό. Ρωτήστε τη πως κοιμήθηκε, τι μαγείρεψε, τι μπορεί να είδε στην τηλεόραση. Κάντε αυτό γιατί κανείς άλλος δεν το κάνει. Όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται με το μωρό. Να είστε η φίλη που νοιάζεται για την ίδια, όχι μόνο για το μωρό της.
 
Πηγή: scarymommy.com

Σχετικά άρθρα:

Συμβουλές σε μια φίλη μαμά!
Συμβουλές για νέες μαμάδες

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας