Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-09-04 16:59:18 +0300 Πότε μπορείτε να ξεκινήσετε τις βόλτες με το μωρό σας και τι να προσέχετε Πότε μπορώ να βγάλω το μωρό μου από το σπίτι;

Πότε μπορώ να βγάλω το μωρό μου από το σπίτι;

Πότε μπορώ να βγάλω το μωρό μου από το σπίτι; 470 900
Πόσο πρέπει να περιμένετε για να βγάλετε το νεογέννητο μωράκι σας από το σπίτι και τι να προσέχετε.

Πολλοί γονείς ανησυχούν αν πρέπει να βγάλουν ένα μικρό μωρό από το σπίτι. Μάλιστα, κάποιες μαμάδες τηρούν ευλαβικά το πρώτο 40ήμερο όπου, σύμφωνα με την παράδοση και την Εκκλησία, οι νέες μαμάδες και τα νεογέννητα μωράκια δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που συνιστούν σε ένα μικρό μωράκι να μην βγει από το σπίτι.

Αποφύγετε τους πολυσύχναστους χώρους

Ο φρέσκος αέρας και μια αλλαγή στην καθημερινότητα κάνει καλό σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ακόμα και σε μωράκια. Αυτό που μπορεί να μεταφέρει κάποιο μικρόβιο στο μωράκι σας είναι η στενή επαφή με άλλους ανθρώπους. Για να μην εκθέτετε το μωρό σας σε ανεπιθύμητα μικρόβια, περιορίστε το χρόνο που περνά σε μικρούς και πολυσύχναστους χώρους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όποιος θέλει να αγκαλιάσει ή να αγγίξει το μωρό σας έχει πλύνει τα χέρια του, ενώ μείνετε μακριά από οποιονδήποτε είναι άρρωστος.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, θα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Φροντίστε οι βόλτες σας να γίνονται σε ώρες που το μωρό σας είναι ήσυχο και ευχαριστημένο, όπως για παράδειγμα όταν θα έχει φάει ή όταν θα έχετε αλλάξει την πάνα του. Έτσι, έχετε πιο πολλές πιθανότητες το μωρό σας να κοιμηθεί στο καρότσι όσο θα είστε έξω.

Τι να πάρετε μαζί στη βόλτα

Αν βγείτε για περισσότερο από μια ώρα, θα ήταν καλό να είστε προετοιμασμένοι για την περίπτωση που το μωρό σας θα θελήσει να κοιμηθεί, να φάει ή να του αλλάξετε πάνα. Επομένως, μην ξεχάσετε να πάρετε στην αλλαξιέρα σας λίγες πάνες, ένα επιπλέον ρουχαλάκι και προμήθειες για φαγητό.

Ντύσιμο

Όταν πάτε βόλτα, ντύστε το μωρό σας κατάλληλα. Αν κάνει κρύο, καλύψτε το κεφάλι, τα πόδια και τα χέρια του. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές. Ντύστε το μωρό με περίπου τα ίδια ρούχα που θα φορούσε κι ένας ενήλικας σε ανάλογη περίπτωση. Για κάθε ενδεχόμενο, μπορείτε να πάρετε μια ζακέτα μαζί ή μια κουβερτούλα. Αν έχει ήλιο, βάλτε στο μωρό σας αντηλιακό και ελαφρά ρούχα.

Πηγή: babycenter.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας