Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2018-06-22 14:56:10 +0300 Το καλοκαίρι έφτασε και απαιτεί βουτιές δροσιάς, είτε αυτές γίνονται στη θάλασσα, είτε σε πισίνες. Όμως πόσο ασφαλείς είναι; Πισίνα το καλοκαίρι! Πόσο ασφαλής είναι για τα παιδιά;

Πισίνα το καλοκαίρι! Πόσο ασφαλής είναι για τα παιδιά;

Πισίνα το καλοκαίρι! Πόσο ασφαλής είναι για τα παιδιά; 470 900
Το καλοκαίρι έφτασε και απαιτεί βουτιές δροσιάς, είτε αυτές γίνονται στη θάλασσα, είτε σε πισίνες. Όμως πόσο ασφαλείς είναι;

Όταν πλησιάζουμε μια πισίνα ερχόμαστε σε επαφή με μια συγκεκριμένη μυρωδιά την οποία την έχουμε συνδυάσει με την καθαριότητα. Όμως, έρευνες κατέληξαν στο ότι αυτή η συγκεκριμένη μυρωδιά υποδεικνύει την ύπαρξη ούρων μέσα στην πισίνα! 

Πισίνα και ασφάλεια

Πρόσφατα, επιστήμονες δημιούργησαν ένα τεστ, το οποίο μετράει την ποσότητα των ούρων στις πισίνες. Δυστυχώς, ανακάλυψαν ότι η ούρηση στην πισίνα είναι κάτι το συνηθισμένο. Επίσης, βρήκαν ότι το χλώριο που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα βακτηρίδια, συνδέεται με τη δημιουργία τοξικών χημικών ουσιών.

Το τριχλωριούχο άζωτο παράγεται κατά λάθος σε πολλές πισίνες εξαιτίας αυτής της συνήθειας των ανθρώπων. Φαίνεται ότι ο τριχλωριούχο άζωτο, επίσης γνωστό ως τριχλωραμίνη, παράγεται όταν η ουρία των ούρων αντιδρά με το χλώριο. Έρευνες υποδεικνύουν ότι το τριχλωριούχο άζωτο, μεταξύ άλλων προϊόντων που σχηματίζονται με την ούρηση σε χλωριωμένο νερό, όπως η χλωραμίνη, συνδέεται με ερεθισμούς των ματιών και της ανώτερης αναπνευστικής οδού.

Η ειρωνεία είναι ότι το χλώριο που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα βακτηρίδια και να προστατεύσει την υγεία των κολυμβητών, συνδέεται με τη δημιουργία τοξικών χημικών ουσιών. Εξίσου ειρωνικό είναι ότι η μυρωδιά που συνδέουν οι άνθρωποι με μια καθαρή πισίνα είναι στην πραγματικότητα η δυσοσμία του τριχλωριούχου αζώτου και υποδεικνύει την παρουσία άφθονων ούρων.

Σε μια άλλη έρευνα διαπιστώθηκε ότι μια δημόσια πισίνα 829.000 λίτρων μπορεί να περιέχει μέχρι και 75 λίτρα ούρων στο νερό, τα οποία θα μπορούσαν να αντιδράσουν και να σχηματίσουν τριχλωριούχο άζωτο. 

Γι' αυτό είναι καλό όλοι να προσέχουμε, τόσο για μας όσο και για τα παιδιά μας, και να κολυμπάμε σε μέρη που γνωρίζουμε λοτι σίγουρα τηρούν τις απαραίτητες προσδιαγραφές.

Πηγη: vice.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας