Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2020-01-15 12:44:59 +0200 Ποιες κακές συνήθειες της καθημερινότητας επηρεάζουν τη γονιμότητα τόσο της γυναίκας όσο και του άντρα; Παράγοντες της καθημερινής ζωής που επηρεάζουν τη γονιμότητα σου

Παράγοντες της καθημερινής ζωής που επηρεάζουν τη γονιμότητα σου

Παράγοντες της καθημερινής ζωής που επηρεάζουν τη γονιμότητα σου 470 900
Πολλές φορές η γονιμότητα μας επηρεάζεται από παραμέτρους τις οποίες δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Υπάρχουν όμως και κάποιες συνήθειες της καθημερινής μας ζωής, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα τόσο της γυναίκας όσο και του άντρα και είναι στο χέρι μας το να τις περιορίσουμε. Ποιες είναι αυτές;

Κάπνισμα

Το κάπνισμα όχι μόνο επιβαρύνει την υγεία μας αλλά ταυτόχρονα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της γονιμότητάς μας. Έρευνες έδειξαν ότι ζευγάρια που καπνίζουν έχουν μειωμένες πιθανότητες να συλλάβουν σε σχέση με ζευγάρια που δεν έχουν την βλαβερή συνήθεια. Ο καπνός του τσιγάρου δηλητηριάζει τις ωοθήκες με αποτέλεσμα οι γυναίκες που καπνίζουν να μην μπορούν να παράγουν υγιή ωάρια. Ταυτόχρονα το κάπνισμα ελαττώνει τη δύναμη του σπέρματος.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μειώνει την γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες. Είναι καλό τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί να περιορίσουν την κατανάλωση αλκοόλ και να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Κακή Διατροφή

Οι κακές διατροφικές συνήθειες επιβαρύνουν σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα σάκχαρα, τα λίπη, η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσουν τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών.

Άγχος

Το άγχος επηρεάζει όλο το σύστημα του οργανισμού μας και δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο στα προβλήματα γονιμότητας. Το άγχος δηλαδή προκαλεί προβλήματα γονιμότητας και η διάγνωση υπογονιμότητας προκαλεί με τη σειρά της ακόμη περισσότερο άγχος.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητες σύλληψης;

-Να διακόψουμε το κάπνισμα και να αποφύγουμε το αλκοόλ

-Να διατηρήσουμε ένα σταθερό βάρος

-Να προσέξουμε τη διατροφή μας

-Να διαχειριστούμε το άγχος μας

Από σήμερα ξεχνάμε λοιπόν το κάπνισμα, το αλκοόλ και φυσικά την κακή δοατροφή που βλάπτουν τον οργανισμό ανεπανόρθωτα και μειώνουν δραματικά τις πιθανότητες για σύλληψη που θα οδηγήσει στην απόκτηση του πολυπόθητου απογόνου.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας