Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2018-07-02 17:07:00 +0300 Είναι σημαντικό οι γονείς να προστατεύουν τα παιδιά από τους κινδύνους του διαδικτύου. Τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουν ασφαλή; Παιδιά και διαδίκτυο: 7 τρόποι για να είναι ασφαλή

Παιδιά και διαδίκτυο: 7 τρόποι για να είναι ασφαλή

Παιδιά και διαδίκτυο: 7 τρόποι για να είναι ασφαλή 470 900
Είναι σημαντικό οι γονείς να προστατεύουν τα παιδιά από τους κινδύνους του διαδικτύου. Τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουν ασφαλή;

Είναι πάρα πολύ απαιτητική αποστολή το να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο. Ας δούμε τα επτά βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών μας στο διαδίκτυο.

Παιδιά και διαδίκτυο

1. Εκπαιδεύουμε πρώτα τον εαυτό μας και στη συνέχεια διδάσκουμε το παιδί μας

Συχνά, το να απαγορεύσουμε σε ένα παιδί να επισκεφτεί μία συγκεκριμένη ιστοσελίδα, δεν μας εξασφαλίζει ότι το παιδί δε θα μπει να την ελέγξει αργότερα από κάποιο άλλο μέρος. Αντ 'αυτού, πρέπει να μάθουμε στο παιδί μας πώς να παραμένει ασφαλές, ανεξάρτητα από τον δικτυακό τόπο που επισκέπτεται. Για παράδειγμα, πρέπει να το παροτρύνουμε να μην δημοσιεύει ποτέ προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο, καθώς οι άνθρωποι με τους οποίους μπορεί να μιλάει υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι πραγματικοί. Οπότε πρέπει πρώτα εμείς να γνωρίζουμε τους κινδύνους, έτσι ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας! 

2. Εγκαθιστούμε κάποιο λογισμικό ή φίλτρο οικογενειακής ασφάλειας 

Η χρήση ενός λογισμικού οικογενειακής ασφάλειας είναι πολύ συνηθισμένη για το φιλτράρισμα επικίνδυνου περιεχομένου. Συνήθως, αυτά τα εργαλεία παρέχουν και απομακρυσμένη παρακολούθηση, διαχείριση χρόνου, αναφορές και δυνατότητες αναγνώρισης πλήκτρων για να παρέχουν στους γονείς καλύτερη εικόνα για τις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών. 

3. Μαθαίνουμε στα παιδιά τους βασικούς κανόνες ταυτότητας

Πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας να μη δημοσιεύουν ποτέ φωτογραφίες τους και ποτέ να μην δίνουν το όνομα του σχολείου, προσωπικές πληροφορίες, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση κλπ. σε οποιονδήποτε ξένο.

4. Πρέπει να γνωρίζουμε τους κινδύνους των ιστοσελίδων που επισκέπτονται συχνά τα παιδιά μας

Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Εάν τα παιδιά μας χρησιμοποιούν το Facebook, το Instagram, το Twitter, το Pinterest ή οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να ενημερωθούμε για τους κινδύνους στους οποίους ενδέχεται να εκτεθούν. Μόλις κατανοήσουμε τα τρωτά σημεία, πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας και να τα προειδοποιήσουμε για πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις.

5. Προσέχουμε το χρόνο που περνούν τα παιδιά στο διαδίκτυο

Τα χρονοδιαγράμματα και ο έλεγχος των ιστότοπων που επιτρέπεται να επισκέπτονται τα παιδιά μας μπορεί να μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να μην τα αφήνουμε τελείως ελεύθερα. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε τις πιθανότητες να εκτεθούν σε οποιοδήποτε ακατάλληλο περιεχόμενο.

6. Δημιουργούμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά μας

Η εμπιστοσύνη και η ανοικτή επικοινωνία είναι δύο πολύ σημαντικά πράγματα για τη σχέση γονέα-παιδιού. Αν διατηρούμε μια υγιή σχέση με τα παιδιά μας, θα μας αναφέρουν αν λάβουν κάποιο ακατάλληλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αν κάποιος ξένος προσπαθεί να τα προσεγγίσει. Τα παιδιά μας πρέπει να αισθάνονται άνετα να μας μιλάνε για τέτοια θέματα.

7. Αποφεύγουμε να έχουμε υπολογιστή στο υπνοδωμάτιο των παιδιών

Τα παιδιά δεν αισθάνονται άνετα να μπουν σε κάποια ιστοσελίδα με ακατάλληλο περιεχόμενο αν ο υπολογιστής βρίσκεται σε σημεία του σπιτιού που δεν μπορούν να απομονωθούν.

Πηγή: momblogsociety.com/

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας