Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-08-03 17:01:51 +0300 Τα 5+2 πράγματα που κάνουν την καρδιά μας να σταματήσει! Οι φοβίες μιας μαμάς...

Οι φοβίες μιας μαμάς...

Οι φοβίες μιας μαμάς... 470 900
Τα 5+2 πράγματα που κάνουν την καρδιά μας να σταματήσει!

Η μητρότητα  φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή και την καθημερινότητά μας.  Βλέπουμε τα πράγματα τελείως διαφορετικά σε σχέση με παλαιότερα, βιώνουμε συναισθήματα που δεν έχουμε νιώσει ποτέ  και το παιδί μας γίνεται η πρώτη μας προτεραιότητα.  Όσο και αν μεγαλώσει, για εμάς θα είναι πάντα το μικρό μας και ως γνωστόν τα άγχη και οι ανησυχίες ενός γονιού, δε φεύγουν ποτέ! Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που για εμάς είναι ο φόβος και ο τρόμος καθημερινά!

  1. Η ώρα του φαγητού

Το παιδί μας από τη μικρή του ακόμα ηλικία θα εκφράσει τις προτιμήσεις του, κάτι που ιδιαίτερα μετά τα δύο και τα τρία χρόνια, μεταφράζεται στον απόλυτο τρόμο! Τη μια μέρα μπορεί να τρώει τον αρακά, την άλλη όχι, τη μία μπορεί να τρώει τα φρούτα του, την άλλη να τα φτύνει.  Κάθε μέρα που μαγειρεύουμε, δε ξέρουμε τι θα μας περιμένει στην ώρα του φαγητού, πρέπει όμως να πάρουμε το ρίσκο!

  1. Οι άλλοι γονείς

Ας το παραδεχτούμε!  Οι άλλοι γονείς μπορούν να γίνουν πολύ τρομακτικοί! Κάποιες μαμάδες θυμίζουν εκείνες τις σούπερ γυναίκες που βλέπουμε στις ταινίες, με το αψεγάδιαστο χτένισμα και μακιγιάζ, που τα προλαβαίνοουν όλα και έχουν καταφέρει να βρουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ  δουλειάς και οικογένειας. Είτε είναι στην πραγματικότητα τέλειες, είτε όχι, εμείς θέλουμε να αποφύγουμε τη συγκριση μαζί τους!

  1. Η ώρα του ύπνου

Η ώρα του ύπνου ιδανικά θα ήταν  λίγες ώρες ηρεμίας και ξεκούρασης για εμάς. Δυστυχώς όμως αυτό δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Κάθε βράδυ βάζουμε το μικρό μας για ύπνο, όμως μέσα μας ξέρουμε ότι δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα ακούσουμε τα βηματάκια του μικρού μας στη μέση της νύχτας.

  1. Η εκπαίδευση στο γιογιο

Η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό είναι μία δύσκολη διαδικασία για κάθε γονιό. Απαιτεί πολλή υπομονή και επιμονή και πάντα θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους για κάθε γονιό. Μην αγχώνεστε όμως, στο τέλος θα τα καταφέρουμε!

  1. Τα άλλα παιδιά

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν τον κοσμο άνω κάτω  και να προκαλέσουν τον απόλυτο πανικό.  Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα δικά μας παιδιά,  αλλά όπως και να έχει, σαν γονείς βλέπουμε τα δικά μας παιδιά με άλλο μάτι.

  1. Η ... κλήση

Κάθε φορά που βλέπουμε στην οθόνη του κινητού μας τον αριθμό του παιδικού σταθμού ή της babysitter, η ανάσα μας σταμάτει και οι σφυγμοί της καρδιάς μας χτυπάει όλο και πιο γρήγορα.  Φυσικά, το τηλεφώνημα αυτό σπάνια γίνεται για να μας πουν συγχχαρητήρια που έχουμε ένα τόσο ήρεμο και καλό παιδί! Αντίθετα, κάθε φορά που βλέπουμε ένα τέτοιου είδος τηλεφώνημα, η πρώτη μας σκέψη είναι «Ωχ», μιας και το «αγγελούδι» μας, όπως κάθε παιδί, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις σκανδαλιές και οι αταξίες .

  1. Η ηρεμία

Είναι το πιο ανησυχητικό από όλα!  Τίποτα δε μας αγχώνει περισσότερο από την ησυχία. Ο λόγος φυσικά είναι ότι σε ένα σπίτι με παιδιά επικρατεί το απόλυτο χάος, οπότε όταν συμβαίνει το αντίθετο δεν μπορούμε παρά να ανησυχήσουμε. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι το μικρό μας είναι στο μπάνιο και κόβει μόνο του τούφες  από τα μαλλιά του, ότι έχει ανοίξει το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας και έχει βγάλει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει ή ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας!

Πηγή: babble.com

 

 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας