Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-10-11 16:42:57 +0300 Εκτός από τις κλασσικές πρώτες φορές Οι... άλλες πρώτες φορές του μικρού σας που θα θυμάστε!

Οι... άλλες πρώτες φορές του μικρού σας που θα θυμάστε!

Οι... άλλες πρώτες φορές του μικρού σας που θα θυμάστε! 470 900
... Και αυτές οι πρώτες φορές του μικρού σας θα κάνουν την καρδιά σας να λιώσει!

Έχετε διαβάσει πολλά άρθρα για τα αναπτυξιακά στάδια του μωρού σας: για τη στιγμή που θα πρωτοσηκώσει το κεφάλι από το κρεβατάκι, τη στιγμή που θα μπουσουλίσει για πρώτη φορά, το πρώτο βήμα, την πρώτη φορά που θα φάει φρουτόκρεμα, το πρώτο εμβόλιο. Και μάλιστα ο παιδίατρος θα σας ρωτήσει για όλα αυτά τα αναπτυξιακά στάδια και εσείς θα τα περιμένετε πώς και πώς.

Υπάρχουν όμως και άλλες πρώτες φορές που θα σας ενθουσιάσουν και θα κάνουν την καρδιά σας να λιώσει! Οι φορές αυτές αποτελούν επίσης ορόσημα για την ανάπτυξη του παιδιού σας.

1. Η πρώτη πρόταση

Μπορεί να περιμένετε με αγωνία να πει το μωρό σας την πρώτη του λέξη, θα χαρείτε όμως εξίσου όταν το νήπιο πει την πρώτη του ολοκληρωμένη πρόταση.

2. Η πρώτη εκδήλωση αδελφικής αγάπης

Είναι πολύ γλυκό όταν το μεγάλο αδερφάκι αρχίζει να αγκαλιάζει και να φιλάει το μικρό αδερφάκι. Την πρώτη τους αγκαλιά θα τη θυμάστε με αγάπη…

3. Η πρώτη φορά που θα κουνηθεί στο ρυθμό

Θα λατρέψετε την πρώτη φορά που το μικράκι σας θα αρχίσει να χορεύει στο ρυθμό του τραγουδιού. Και να είστε σίγουρες πως θα αρχίσετε κι εσείς να χορεύετε μαζί του!

4. Το πρώτο γεύμα στο εστιατόριο

Ξέρετε πόσο περήφανη θα νιώσετε όταν θα πάτε στο εστιατόριο και το παιδί σας θα παραγγείλει για πρώτη φορά μόνο του; Σχεδόν τόσο περήφανη όσο λίγη ώρα αργότερα που θα το δείτε να τρώει μόνο του.

5. Η πρώτη βόλτα χωρίς το καρότσι

Είναι η μέρα που θα καταλάβετε ότι το μικράκι σας δεν είναι πλέον μωρό, αλλά ολόκληρο παιδάκι.

6. Τα πρώτα σημάδια αυτόνομης προσωπικότητας

Θα σας εκπλήσσουν οι πρώτες φορές που το παιδάκι σας θα εκφράσει ξεκάθαρη άποψη για το φαγητό που του αρέσει, τα κινούμενα που θέλει να δει, τα παιχνίδια που θέλει να μοιραστεί, ή τη μουσική που προτιμά. Θα είναι τα πρώτα σημάδια πως το παιδάκι σας είναι μια αυτόνομη, ξεχωριστή προσωπικότητα.

7. Ο πρώτος μεγάλος θυμός

Μπορεί τη στιγμή αυτή να μην τη θυμάστε αργότερα με αγάπη, αλλά σίγουρα θα σας μείνει στο μυαλό. Είναι η πρώτη φορά που θα δείτε το μικράκι σας εκτός εαυτού! Η πρώτη φορά που θα αρχίσει να χτυπιέται στο πάτωμα και να φωνάζει. Μην πανικοβληθείτε. Προσεγγίστε το με ήρεμο τρόπο και μιλήστε του χαμηλόφωνα για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του. Μπορεί να αργήσει να ηρεμήσει, όμως τελικά θα ηρεμήσει.

8. Οι πρώτες δουλειές

Η πρώτα φορά που το μικράκι σας θα κάνει τη δουλειά που θα του αναθέσετε θα είναι μια μεγάλη στιγμή υπερηφάνειας. Είτε μαζέψει τα παιχνίδια του από το πάτωμα, είτε φέρει τα ποτήρια στην κουζίνα, ή βάλει σε σειρά τους μαρκαδόρους, θα είναι μια μεγάλη στιγμή για το παιδί αλλά και για τη μαμά.

Πηγή: www.parents.com

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας