Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2018-06-04 18:07:53 +0300 Η φύση είναι σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών! Πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σωστά έτσι ώστε να την αγαπούν; Μεγαλώνοντας παιδιά που να αγαπούν τη φύση!

Μεγαλώνοντας παιδιά που να αγαπούν τη φύση!

Μεγαλώνοντας παιδιά που να αγαπούν τη φύση! 470 900
Η φύση είναι σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών! Πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σωστά έτσι ώστε να την αγαπούν;

Τα παιδιά σήμερα περνάνε πολύ λιγότερο χρόνο στον καθαρό αέρα σε σχέση με το παρελθόν. Πρόκειται για μία ατυχή συγκυρία αφού η επαφή με τη φύση προσφέρει πολλά οφέλη. 

Τα οφέλη της φύσης

Ο χρόνος που τα παιδιά περνούν στη φύση, τα  βοηθά να ασκηθούν, να τονώσουν τις αισθήσεις τους και να βελτιώσουν τη γνωστική τους ανάπτυξη. Ακόμα, έχει σχέση και με τη μείωση του άγχους. Έρευνες έχουν δείξει ότι το στρες των παιδιών μειώνεται ραγδαία, ακόμα και μετά από μια μικρή επαφή με τη φύση. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις διαπίστωσε ότι με μόλις 20 λεπτά περιπάτου στο πάρκο μειώθηκαν τα συμπτώματα της διαταραχής προσοχής και της υπερκινητικότητας.

Μεγαλώνουμε παιδιά με αγάπη για τη φύση

Το να μάθουν τα παιδιά να εκτιμούν τη φύση είναι μια υπόθεση τόσο εύκολη όσο είναι διασκεδαστική. Ακολουθήστε τις 3 + 1 συμβουλές μας και το σίγουρο είναι ότι θα μεγαλώνετε έναν μικρό εξερευνητή! 

Παίξτε στην αυλή

Αν και τα παιδιά έχουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες, είναι σημαντικό να παίζουν και στην αυλή ή την παιδική χαρά. Αφήστε τα να ακουμπήσουν το χώμα, να παρατηρήσουν μυρμήγκια και μέλισσες. Δώστε στα παιδιά σας ένα μεγεθυντικό φακό για να εξερευνήσουν. Έτσι θα μεγαλώσει η περιέργειά τους, θα διασκεδάσουν και θα μάθουν.

Κάντε έναν περίπατο

Η πεζοπορία μέσα στο δάσος μπορεί να σας φαίνεται τρομαχτική. Όμως, υπάρχουν πολλές διαδρομές, οι οποίες είναι φιλικές προς τα παιδιά. Δεν απαιτούν εξοπλισμό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλά αθλητικά παπούτσια και ένα σακίδιο για να μεταφέρουν νερό, θρεπτικά σνακ, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό. Πάρτε μαζί μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και να τραβήξετε φωτογραφίες για να βοηθήσετε τα μεγαλύτερα παιδιά να επικεντρωθούν σε λεπτομέρειες που άλλως ίσως να μην παρατηρούσαν.  

Φυτέψτε ένα δέντρο

Η αγάπη για την κηπουρική δε γνωρίζει ηλικία! Όλα τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε κάποιο επίπεδο. Τα μικρότερα μπορούν να σκάψουν τρύπες ή να ποτίσουν τα φυτά ενώ τα μεγαλύτερα μπορούν να βοηθήσουν πιο έμπρακτα. Μπορείτε να διαλέξτε με τα παιδιά σας τι δέντρα, λουλούδια ή λαχανικά θα φυτέψετε. Τι καλύτερο υπάρχει από το να τρώνε λαχανικά ή φρούτα που έχουν φυτέψει μόνα τους; 

Πηγαίνετε για κάμπινγκ

Το παιδί σας μπορεί να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία για το τι σημαίνει φύση με το κάμπινγκ! Αν δεν είστε αρκετά έτοιμοι να κοιμηθείτε στο δάσος, δοκιμάστε ένα οργανωμένο κάμπινγκ. Γνωρίστε το χώρο γύρω σας και πάρτε μαζί σας τις κατάλληλες προμήθειες

Πηγή:.parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας