Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-08-02 18:06:55 +0300 Η αγκαλιά βοηθά να γίνει το μωρό σας πιο έξυπνο και να ενισχυθεί ο οργανισμός του. Θέλετε να γίνει έξυπνο το μωρό σας; Αγκαλιάστε το!

Θέλετε να γίνει έξυπνο το μωρό σας; Αγκαλιάστε το!

Θέλετε να γίνει έξυπνο το μωρό σας; Αγκαλιάστε το! 470 900
Αγκαλιάστε το μωρό σας και βοηθήστε το να γίνει πιο έξυπνο και πιο υγιές!

Η διάσημη οικογενειακή θεραπεύτρια Virginia Satir είχε πει: Χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, οχτώ για να συντηρηθούμε και δώδεκα για να αναπτυχθούμε. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η έκφραση στοργής, τόσο για τους μεγαλύτερους όσο και για να παιδιά.

Η αγκαλιά δεν αποτελεί μόνο έκφραση αγάπης αλλά έχει και πολλά οφέλη για την ψυχολογία και την υγεία μας. Μάλιστα είναι γνωστό από έρευνες ότι η αγκαλιά από έναν αγαπημένο μας άνθρωπο βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες και της κατάθλιψης, και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Κατά παρόμοιο τρόπο, έρευνες σε πρόωρα μωράκια στο Πανεπιστήμιο Παίδων στο Οχάιο των ΗΠΑ έχουν δείξει ότι κινήσεις στοργής, όπως να έχει το μωρό επαφή με το δέρμα μας ή να το λικνίζουμε απαλά στα χέρια μας, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Μάλιστα, με την αγκαλιά, γίνονται υπέροχες αλλαγές και στον οργανισμό της μαμάς, όχι μόνο του μωρού.

Συγκεκριμένα, η αγκαλιά βοηθά στα εξής:
- Αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, μια ορμόνη που μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός και η απόρριψη.
- Αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για τη θετική μας διάθεση.
- Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς κινητοποιεί το θύμο αδένα που είναι υπεύθυνος για την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και την ενίσχυση του οργανισμού απέναντι σε μικρόβια και ιούς.
- Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τόσο στην παιδική όσο και αργότερα στην ενήλικη ζωή, ενώ μειώνονται τα επίπεδα του στρες.
- Χαλαρώνει το μυικό σύστημα, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και απελευθερώνοντας την ένταση από τους μυς.

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας