Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2018-05-29 16:01:34 +0300 Κάποιες φορές τα παιδιά ζητάνε ένα κατοικίδιο, άλλες ένα αδελφάκι. Τι είναι αυτό όμως που προτιμάνε περισσότερο; Ποιος κερδίζει στο δίλημμα: ζωάκι ή αδελφάκι; Ζωάκι ή αδελφάκι; Τι προτιμάνε περισσότερο τα παιδιά;

Ζωάκι ή αδελφάκι; Τι προτιμάνε περισσότερο τα παιδιά;

Ζωάκι ή αδελφάκι; Τι προτιμάνε περισσότερο τα παιδιά; 470 900
Κάποιες φορές τα παιδιά ζητάνε ένα κατοικίδιο, άλλες ένα αδελφάκι. Τι είναι αυτό όμως που προτιμάνε περισσότερο; Ποιος κερδίζει στο δίλημμα: ζωάκι ή αδελφάκι;

Αν το παιδί σας ζητάει καθημερινά ένα κατοικίδιο, τότε τα ευρήματα μιας νέας μελέτης θα λειτουργήσουν υπέρ του! Στην έρευνα αποδεικνύεται ότι τα παιδιά έχουν πιο ικανοποιητικές σχέσεις με τα ζώα τους παρά με τα αδέλφια τους.

Δίλημμα: Κατοικίδιο ζωάκι ή αδελφάκι; 

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Εφαρμοσμένης Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, δείχνει ότι τα παιδιά έχουν καλύτερη σχέση με τα κατοικίδια ζώα τους παρά με τα αδέρφια τους. Οι ερευνητές εξέτασαν 77 παιδιά ηλικίας 12 ετών σε νοικοκυριά με περισσότερα από ένα παιδιά στο σπίτι και ένα κατοικίδιο ζώο. Τα παιδιά παρουσίασαν ισχυρότερες σχέσεις με τα κατοικίδιά τους παρά με τα αδέλφια τους. Τα παιδιά δε που είχαν σκύλο παρουσίαζαν μεγαλύτερη ικανοποίηση και συντροφικότητα με το ζωάκι τους, σε σχέση με παιδιά που είχαν άλλα κατοικίδια. 

Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια είχαν τα ίδια επίπεδα ικανοποίησης σε σχέση με τα κατοικίδιά τους. Τα κορίτσια όμως, παρουσίασαν μεγαλύτερο δέσιμο, συντροφικότητα και σύγκρουση με το ζωάκι τους σε σχέση με τα αγόρια. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι τα κορίτσια αλληλεπιδρούν με τα κατοικίδιά τους με πιο ξεχωριστούς και περίπλοκους τρόπους.

"Η κοινωνική υποστήριξη που λαμβάνουν οι έφηβοι από τα κατοικίδια ζώα μπορεί να ενισχύσει την ψυχική ευημερία στην μετέπειτα ζωή τους. Βέβαια υπάρχουν ακόμη πολλά να μάθουμε για το αντίκτυπο των κατοικίδιων ζώων στην ανάπτυξη των παιδιών", δηλώνει ο ερευνητής Nancy Gee, συν-συγγραφέας της μελέτης.  "Τα στοιχεία συνεχίζουν να αυξάνονται, δείχνοντας ότι τα κατοικίδια ζώα έχουν θετικά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία".

Οι ερευνητές υποστήριξαν επίσης ότι τα παιδιά συνδέονται περισσότερο με τα κατοικίδιά τους επειδή τα ζώα δεν μπορούν να τα κατανοήσουν ή να τους μιλήσουν. Τα παιδιά γνωρίζουν ότι τα κατοικίδιά τους δεν πρόκειται να τα μαλώσουν ή να θεωρήσουν ότι κάνουν κάτι λάθος, άρα εφράζονται πιο ελεύθερα μαζί τους. 

Πηγή: mothering.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας