Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-06-22 16:16:57 +0300 Έτοιμοι για την "επιχείρηση τουαλέτα"; Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Η σωστή πρετοιμασία και τα τρία στάδια που πρέπει να γνωρίζουμε!

Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Η σωστή πρετοιμασία και τα τρία στάδια που πρέπει να γνωρίζουμε!

Εκπαίδευση για την τουαλέτα: Η σωστή πρετοιμασία και τα τρία στάδια που πρέπει να γνωρίζουμε! 470 900
Έτοιμοι για την "επιχείρηση τουαλέτα";

Η αλήθεια είναι ότι η  «επιχείρηση τουαλέτα»  δεν είναι κάτι απλό και εύκολο, με τον σωστό χειρισμό όμως και ανεξάντλητη υπομονή και επιμονή, όλα είναι δυνατά!  

Όπως πολύ καλά γνωρίουν οι έμπειροι γονείς, η εκπαίδευση για την τουαλέτα έχει κάποια σίγουρα στάδια από τα οποία κάθε παιδί καλέιται να περάσει! Ποια είναι αυτά;

Σοκ. Το στάδιο της συνειδητοποίησης. Η αλήθεια είναι πως μόλις το παιδί μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, θα περάσουμε από ένα στάδιο σοκ και συνειδητοποίησης. Είναι το σημείο εκείνο που καταλαβαίνεις πως πια δεν θα ξυπνάς μέσα στα χαράματα να του αλλάξεις πάνες, ούτε θα χρειάζεται κάθε φορά που θα είναι να πάτε βόλτα, να χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου μια ντουζίνα πάνες. Ενώ δε θα επιλέγεις πια τη βόλτα και το μαγαζί που θα βγείτε, με το αν έχει μέρος να αλλάξεις το μωρό. Μπορεί να μην είσαι σε θέση να το καταλάβεις ακόμη, όμως η ζωή υπάρχει και χωρίς τις πάνες!

Η άρνηση. Κάποιοι γονείς δεν περνάνε ποτέ από αυτό το στάδιο και άλλοι πάλι, μένουν αρκετό καιρό! Είναι το στάδιο όπου το παιδί, αφού έχει αποχωριστεί την πάνα του και μπορεί πλέον άνετα να πηγαίνει στο γιο-γιο του, αρνείται! Αναπολείς τις στιγμές που η τουαλέτα του παιδιού ήταν μια αλλαγή της πάνας και σκέφτεσαι πόσο γρήγορα γίνονταν  όλα, σε αντίθεση με τώρα που είσαι καθισμένη πάνω από μισή ώρα στα πλακάκια του μπάνιου, παρακαλώντας το παιδί να πάει στην τουαλέτα, γιατί πολύ απλά … θες να φύγετε!

Διαπραγμάτευση. Μετά το στάδιο της άρνησης, έρχεται το στάδιο της διαπραγμάτευσης κι  εδώ είναι που πρέπει να εφεύρουμε νέους τρόπους προκειμένου, να επαινέσουμε το παιδί, μόλις επισκεφτεί την τουαλέτα, αλλά από την άλλη να μην το κακομάθουμε! Εδώ είναι που πρέπει να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες.

Είναι δεδομένο ότι σε όλη αυτήν την προσπάθεια θα συναντήσουμε δυσκολίες. Όσο όμως κι αν το παιδί δυσκολεύεται να μάθει  ή να συνηθίσει την τουαλέτα, εμείς δεν το βάζουμε κάτω, και σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούμε τον εαυτό μας πως κάτι κάνουμε λάθος. Το κάθε παιδί θέλει το χρόνο του και εμείς δεν έχουμε παρά να το βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Από εκεί και πέρα, δύο είναι οι λέξεις κλειδιά! Υπομονή και επιμονή!

Πηγή: huffingtonpost.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας