Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-10-12 12:24:15 +0300 Και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα διαχειριστούμε! Γιατί οι μαμάδες έχουν τόσα νεύρα;

Γιατί οι μαμάδες έχουν τόσα νεύρα;

Γιατί οι μαμάδες έχουν τόσα νεύρα; 470 900
Τα νεύρα των μαμάδων είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για τις ίδιες αλλά και για τα παιδιά.

Πολλές φορές οι μαμάδες έχουμε νεύρα. Και αρκετές από αυτές τις φορές ξεσπάμε σε λάθος ανθρώπους, όπως για παράδειγμα στα παιδιά τους.

Πώς προκαλούνται τα νεύρα στις μαμάδες;

Πολλοί λόγοι προκαλούν νεύρα στις μαμάδες, και στις γυναίκες γενικότερα. Ο γυναικείος οργανισμός με τις απορυθμισμένες ορμόνες, η ψυχολογία, η καθημερινή κούραση από τις υποχρεώσεις στο σπίτι ή τη δουλειά, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, η πίεση από το περιβάλλον, η έλλειψη προσωπικού χρόνου, όλα αυτά δημιουργούν εκνευρισμό στις μαμάδες.

Αν και πολλές γυναίκες παραπονιούνται για "νεύρα χωρίς λόγο" κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχει λόγος. Τις περισσότερες φορές, ο κύριος λόγος είναι η κούραση από τις πολλές υποχρεώσεις απέναντι στη δουλειά, στο σπίτι, στα παιδιά, στο ευρύτερο περιβάλλον. Οι περισσότερες ευθύνες πέφτουν στη μαμά, με αποτέλεσμα να μην μένει καθόλου προσωπικός χρόνος για ξεκούραση, μια βόλτα με φίλες ή μια δραστηριότητα μακριά από το σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι η συσσωρευμένη κούραση να φέρνει νεύρα.

Επίσης, πολλές γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη υποβάλλουν τον εαυτό τους σε εξαντλητικές δίαιτες, με αποτέλεσμα να στερούνται βασικές βιταμίνες για την ενέργεια και τη λειτουργία του οργανισμού. Αυτή η έλλειψη βιταμινών, σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης λόγω περιορισμένου χρόνου, επιβαρύνουν ψυχολογικά τον γυναικείο οργανισμό. Ο οργανισμός αυτός πολλές φορές επίσης επιβαρύνεται και από απορρύθμιση ορμονών, λόγω για παράδειγμα πολυκυστικών ωοθηκών ή απορρύθμιση του θυροειδούς.

Πώς να μην ξεσπάμε στα παιδιά μας

Είτε οι λόγοι του εκνευρισμού είναι ιατρικοί ή ψυχολογικοί, θα πρέπει οι μαμάδες να δοκιμάσουμε διάφορους τρόπους για να διαχειριστούμε τα νεύρα μας. Σίγουρα κάποιες φορές είναι δύσκολο, κάποιες άλλες φορές είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο δεν είναι και ακατόρθωτο.

Ας δούμε μερικούς τρόπους για να ελέγχουμε τα νεύρα μας και να αποφεύγουμε τις τύψεις που έρχονται κάθε φορά που ξεσπάμε στα παιδιά.

- Μην μιλήσετε αμέσως
Την ώρα του εκνευρισμού, μην εκφραστείτε αμέσως. Μετρήστε από μέσα σας 5-10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια μιλήστε με ήρεμο τρόπο και χαμηλή φωνή.

- Ακούστε τι λέτε
Ιδανικά πριν μιλήσετε, προβάρετε τη φράση στο μυαλό σας, και σκεφτείτε πώς θα σας φαινόταν εσάς αυτή η απάντηση αν ήσαστε στη θέση του παιδιού. Θα σας άρεσε να ακούσετε αυτό που ετοιμάζεστε να πείτε; Πώς θα αντιδρούσατε;

- Εξασκηθείτε
Προβάρετε έτοιμες απαντήσεις για το τι θα απαντάτε στα παιδιά σας σε διάφορες περιπτώσεις. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του εκνευρισμού, θα είστε προετοιμασμένες.

- Δοκιμάστε λίγη γυμναστική
Ακόμα και λίγα λεπτά άσκησης μέσα στην ημέρα θα αποτελέσουν αντίδοτο στο στρες.

- Κάντε κάτι για τον εαυτό σας
Λίγες ώρες προσωπικού χρόνου, μακριά από τα παιδιά, είναι σημαντικές, ειδικά για μια μητέρα που δεν εργάζεται και περνά όλη την ημέρα με την αποκλειστική φροντίδα των παιδιών. Ζητήστε από κάποιον να προσέχει για παιδιά για ένα απόγευμα την εβδομάδα και αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας. Θα δείτε πόσο ανανεωμένη θα νιώσετε!

Πηγή: www.parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας