Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2020-09-30 11:40:30 +0300 Απαραίτητος ο εμβολιασμός των εγκύων για τη γρίπη λόγω covid Απαραίτητος ο εμβολιασμός των εγκύων για τη γρίπη λόγω covid

Απαραίτητος ο εμβολιασμός των εγκύων για τη γρίπη λόγω covid

Απαραίτητος ο εμβολιασμός των εγκύων για τη γρίπη λόγω covid 470 900
Τα  νεογνά που γεννήθηκαν από μητέρες με κορωνοϊό ήταν υγιή

Στην εποχή του κορωνοΐού ο εμβολιασμός για τη γρίπη θεωρείται απαραίτητος στις εγκύους καθώς όπως επεσήμανε ο ομότιμος καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Κρεατσάς «μπορεί οι έγκυες να μην θεωρούνται ευπαθής ομάδα, ωστόσο ο εμβολιασμός για τη γρίπη επιβάλλεται γιατί ο οργανισμός στην εγκυμοσύνη επιβαρύνεται».

Όπως είπε «είναι και τα άλλα προβλήματα που μπορεί να έχει μία γυναίκα στην εγκυμοσύνη, όπως πχ. να κρυώσει, να έχει βήχα, υπέρταση ή διαβήτη, που επιζητούν συνήθως βοήθεια από το εμβόλιο της γρίπης. Μία έγκυος δεν πρέπει να εμφανίσει γρίπη».


Όσο για τις έγκυες που εντοπίστηκαν θετικές στον κορωνοΐό ο καθηγητής εξήγησε ότι τα  νεογνά που γεννήθηκαν από μητέρες με κορωνοϊό, ήταν υγιή καθώς ο ιός δεν μεταδόθηκε σε κανένα από αυτά.


Ωστόσο, το νεογνό κινδυνεύει να κολλήσει τον ιό, αν το πάρει αγκαλιά κάποιος που είναι φορέας και δεν φορά σωστά τη μάσκα του, καθώς ο ιός μεταδίδεται από τα σταγονίδια.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας