Άγιοι Τριμιθιάς, Τ.Θ. 150, Λευκωσία 2671, Κύπρος
Cyprus
info@babyspace.com.cy
2017-08-03 17:18:19 +0300 Ακόμη κι αν πιστεύουμε πως ο ήλιος δεν καίει, δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό του παιδιού. Ήλιος και παιδί

Ήλιος και παιδί

Ήλιος και παιδί 470 900
Ακόμη κι αν πιστεύουμε  πως ο ήλιος  δεν καίει, δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό του παιδιού.

Ένα παιδί είναι εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία πολλές ώρες την ημέρα. Ένα παιδί μπορεί να παίζει με τις ώρες στις κούνιες, να τρέχει γύρω γύρω στο πάρκο ή να πιτσιλάει όλη την ώρα το νερό στη θάλασσα. Πολλές φορές ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα που ούτε κι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να καταλάβουμε πόσο χρόνο έχει ένα παιδί κάτω από τον ήλιο. Ο ήλιος δεν είναι για παιχνίδια, κι όταν ένα παιδί εκτίθεται σ’ αυτόν θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την προστασία της επιδερμίδας του. Είναι γνωστό, πως το παιδικό δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο. Μπορεί οι επιπτώσεις από την ακτινοβολία να μην είναι ορατές από την πρώτη στιγμή, εν τούτοις βγαίνουν αθροιστικά κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Σε καμία περίπτωση δε στερούμε από ένα παιδί το δικαίωμα να παίξει και να βγει στον ήλιο, φοβούμενοι τις αρνητικές επιπτώσεις του. Το αντίθετο ο ήλιος κάνει καλό, αρκεί εμείς να προστατεύουμε το παιδί και να παίρνουμε τα σωστά μέτρα.

Όταν το παιδί εκτίθεται στον ήλιο, θα πρέπει πάντα να φοράει το αντηλιακό του. Επιλέγουμε ένα αντηλιακό το οποίο είναι ειδικό για την παιδική επιδερμίδα και έχει δείκτη προστασίας το λιγότερο  30 SPF. Για καλύτερη φροντίδα επιλέγουμε αντηλιακό με υψηλό  δείκτη δηλαδή 50 SPF. Ο δείκτης προστασίας θα δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας και θα κρατήσει μακριά τις ακτίνες UVA και UVB.

Το αντηλιακό θα πρέπει να το φοράμε στο παιδί, τουλάχιστον μια ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο. Μια ποσότητα ίση με ένα μεγάλο φουντούκι είναι αρκετή και δεν είναι ανάγκη να κάνουμε το παιδί «άσπρο» από την πολλή ποσότητα αντηλιακού. Το μυστικό είναι να βάλουμε αντηλιακό ακόμη και σε περιοχές που νομίζουμε πως δεν είναι τόσο εμφανείς και δεν τις βλέπει ο ήλιος. Δεν ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό στα αυτιά, στο λαιμό ακόμη και στις πατούσες. Πλάτη, χέρια, πόδια, κοιλιά και πρόσωπο είναι τα πρώτα μέρη που πρέπει να βάλουμε αντηλιακό.

Ανάλογα με την ώρα που θα καθίσουμε στην παραλία, φροντίζουμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό του παιδιού του, τουλάχιστον κάθε δύο ώρες. Ακόμη κι αν το αντηλιακό, χαρακτηρίζεται ως αδιάβροχο, εφαρμόζουμε πάντα. Προσοχή! Ακόμη κι αν ο ήλιος, δείχνει να κρύβεται πίσω από τα σύννεφα, εμείς συνεχίζουμε να βάζουμε αντηλιακό και δεν επαναπαυόμαστε στη σκιά. Το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας, μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα. 

Πάντα φοράμε στο παιδί καπέλο και προτιμάμε ρούχα άσπρα. Ακόμη κι αν βάλουμε στο παιδί αντηλιακό, όταν αρχίσει τα πυργάκια και τα παιχνίδια στην άμμο, του φοράμε ένα μακό μπλουζάκι άσπρο. Ένα ζευγάρι γυαλιά ειδικό για παιδιά, θα προστατέψει τα παιδικά τους μάτια από τις ακτίνες του ήλιου.

Η ώρα του μπάνιου δε θα πρέπει να γίνεται τις απαγορευμένες ώρες, δηλαδή το μεσημέρι. Προτιμάμε να πηγαίνουμε για μπάνιο είτε το πρωί νωρίς είτε το απόγευμα μετά τις 16.00. Έχουμε πάντα μαζί μας μια ομπρέλα θαλάσσης ή επιλέγουμε παραλίες οργανωμένες, που έχουν ήδη τον εξοπλισμό, έτσι δε θα χρειαστεί να κουβαλάμε πολλά. Υπάρχει και η λύση να πάμε σε παραλίες, όπου υπάρχει φυσική σκιά από τα δέντρα.

Πηγή: whattoexpect.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι χορηγοί μας

Οι υποστηρικτές μας